Oslo Børs åpner opp torsdag, drevet av noe høyere oljepris samtidig som asiatiske børser onsdag snudde opp etter svak utvikling i USA.

Terminkontrakter ved europeiske børser er opp mellom 0,5 og 1,0 prosent.

Blant selskapene som vil være i fokus er Marine Harvest og Lerøy Seafood Group etter ordinær kvartalsoppdatering fra førstnevnte og resultatvarsel fra Lerøy.

Svak melding

Lerøy Seafood Group ser et driftsresultat før biomassejustering på rundt 250 millioner kroner i tredje kvartal. Slaktevolumet ble rundt 41.000 tonn i kvartalet.

Les også: Lerøy tror kvartalsresultat skuffer

Pareto Securites skriver i en oppdatering at de mener meldingen fra Lerøy var noe på den svake siden med høyere kostander enn ventet.

Meglerhuset gjentar kjøp men tar ned kursmålet til 348 kroner fra tidligere 365.

Pareto støttes av Sparebanken 1 Markets som også mener rapporten var skuffende og skriver at de kan komme til å nedgradere til nøytral.

DNB Markets nedgraderer Lerøy til hold fra kjøp etter oppdateringen og tar ned kursmålet til 325 kroner fra 340.

Lerøy-aksjen faller 9,85 prosent til 293 kroner.

Ser kjøpsmulighet

Handelsbanken Capital Markets skriver at Marine Harvest' oppdateringevar like under det de hadde ventet med høyere volumer, men lavere marginer.

Deres eps estimat for 2015 vil bli nedjustert med tre prosent.

Les også: Marine Harvest innfridde ikke

Pareto Securities gjør små endringer i sine estimater etter Marine Harvest-rapporten og gjentar kjøpsanbefaling. Kursmålet oppjusteres med én krone til 123 kroner.

«Vi gjentar vårt positive syn på aksjen og sektoren, og ser svakhet som en kjøpsmulighet», heter det fra Handelsbanken Capital Markets

Marine Harvest-aksjen er den mest omsatte, men faller 2,47 prosent til 106,80 kroner.

Kan bli påvirket

Sparebanken 1 Markets nevner at Salmar også kan bli påvirket av dette ettersom de har opplevd noen av de samme biomasserelaterte problemene som Lerøy Seafood Group.

Salmar-aksjen er ned tre prosent til 129,50 kroner.

På makrofronten torsdag ventes fokus på hovedsakelig på USA. I tillegg til de ukentlige arbeidsmarkedstallene, jobless claims, kommer industriindeksen Empire Manufacturing og inflasjonstall.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,27 prosent til 609,66 prosent like etter åpning.

Følg utviklingen på DNs Børs- og markedssider.

 

Les også: – Nå starter kampen om de digitale bankkundene

- Norsk byggebransje er ikke lenger norsk

Frykt i TV 2

 

Se også:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.