Yara International har kjøpt 100 prosent av aksjene i Apache Fertilisers, som eier Apaches 49 prosents eierposisjon i Yara Pilbara Holdings (YPHL), for 391 millioner dolar, ifølge en melding torsdag.

YPHL eier 100 prosent av Yara Pilbara Fertilisers (YPF), som eier ammoniakkfabrikken Yara Pilbara, som har en produksjonskapasitet på omtrent 850.000 tonn per år.

Gasskontrakten for ammoniakkfabrikken inneholder en prisøkning med virkning fra midten av 2016.

YPHL eier også 20,4 prosent av Yara Pilbara Nitrates (YPN). YPN bygger et produksjonsanlegg for teknisk ammoniumnitrat (TAN) med en kapasitet på 330.000 tonn per år, med planlagt ferdigstillelse tidlig i 2016.

«Vi er glade for å sikre fullt eierskap i ammoniakkfabrikken i Pilbara, som er den største og mest moderne ammoniakkfabrikken i Yaras portefølje,» sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International i meldingen.

Les også: Yara leverer bedre enn ventet

«Anlegget i Pilbara driftes allerede av Yara, og krever dermed begrenset innsats for å integreres fullt ut. Investeringen vil også gi synergier innen administrasjon og skattestruktur,» sier Holsether.

Avalen er undertegnet og sluttført, og nødvendige godkjennelser er innhentet fra relevante myndigheter.

Les også:
Direktør for ferjeselskap dømt til syv års fengsel i Sør-Korea
Kina bestiller 130 Airbus-fly

Se DN Tv: Stjernekokk ble forskningsprosjekt

Han svømte frivillig 1,5 time i iskaldt vann
Stjernekokk og triatlet Odd Ivar Solvold meldte seg som forsøkskanin.
02:52
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.