Styret i køfriselskapet Q-Free har besluttet at Thomas Falck skal fratre sin stilling umiddelbart, opplyser selskapet i en melding. Styreleder Terje Christoffersen har også trukket seg med umiddelbar virkning.

Finansdirektør Roar Østbø overtar midlertidig som toppsjef, mens styrets nestleder Charlotte Brogren overtar som styreleder inntil en ny leder er valgt.

Østbø vil ikke kommentere hva som er grunnen til at Falck og Christoffersen går av.

- Jeg kommer ikke til å kommentere hva som har skjedd historisk. Mitt fokus er fremover, og å gjøre en god jobb for Q Free. Historie er historie. For meg er det fremtiden som er viktig, sier Østbø til DN.

Til TDN Finans sier Christoffersen at han valgte å trekke seg som følge av en uenighet i styret som har bygget seg opp over tid.

- Styret besluttet å be Thomas Falck om å fratre på styremøtet tirsdag. Jeg meddelte styret og valgkomiteen i dag om at jeg også ønsker å fratre, sier Christoffersen til TDN Finans.

Den fratredende styrelederen vil i imidlertid ikke oppgi grunnen til at Falck ble bedt om å trekke seg.

- Dette rundt Thomas må selskapet svare seg for, jeg vil ikke uttale meg for selskapet lenger, sier Christoffersen til TDN. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.