Seadrill ender med en negativ bunnlinje på 1,9 milliarder dollar etter at selskapet tar en nedskrivning på 1,8 milliarder dollar (15,6 milliarder kroner) i tredje kvartal.

Nedskrivningen knytter seg til investeringer og goodwill, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport. 1,1 milliarder dollar av nedskrivningen er knyttet til en tidligere oppskrivning av verdiene i Seadrill Partners i 2014, da dette selskapet ble fisjonert ut.

I tillegg nedskriver Seadrill all goodwill i selskapet, totalt 563 millioner dollar. Den siste delen av nedskrivningene ,167 millioner dollar, knytter seg til verdipapirer oppbevart hos Sapura Kencana.

Omsetningen i kvartalet endte på 985 millioner dollar, noe lavere enn de 1.008 millioner dollar som analytikerne hadde ventet på forhånd, ifølge en sammenstilling gjort av SME Direkt for TDN Finans. 

Selskapet endte med en ebitda (inntekter før finans, nedskrivninger og avskrivninger) på 546 millioner dollar, ned fra 635 millioner dollar i samme kvartal ifjor. Analytikerne hadde ventet 501 milllioner dollar.

«Konstruktive samtaler»

- Vi har hatt et sterkt driftskvartal og vi fortsetter å ha god fremdrift i vårt kostnadsspareprogram. Våre samtaler med skipsverfene fortsetter å være konstruktive med tanke på utsettelser, sier konsernsjef Per Wullf.

Han fortsetter:

- Vi tror markedsforholdene vil fortsette å være utfrodrende gjennom 2016 pog de kommende kvartalene vil gi innsikt i utsiktene for 2017. Det er viktig å innse at vi er i en syklisk bransje. Jo lenger denne nedturen varer, det mer robust vil oppturen være når den kommer. Seadrill er i posisjon til å kapitalisere på oppgangen med den mest moderne flåten og drift i verdensklasse, fremhever konsernsjefen.

Selskapet hadde en økonomisk utvikling på 92 prosent i kvartalet.

Resultater i millioner dollar:

 

* Ifølge SME Direkt/TDN Finans(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.