DNB legger opp til en mer moderat utlånsvekst, hvor små og mellomstore bedrifter og personkunder vil bli prioritert. Det a konsernsjef Rune Bjerke i DNB til TDN Finans onsdag.

- Vi legger opp til en vekst som er litt mer moderat enn vi har sagt tidligere. I stedet for en utlånsvekst på 3-4 prosent, så sier vi 2-3 prosent, sier Bjerke.

DNB vil fortsatt gjøre mye spennende med store bedrifter, men veksten kommer ikke til å bli så høy.

- Det skyldes dels at det er vanskelig å få til en effektiv kapitalbruk med normal lønnsomhet i det segmentet. Vi får til en mer effektiv bruk i andre segmenter på en bedre måte, sier han og legger til:

- Marginene i personkundemarkedet er lavere enn for de største bedriftene, men de største bedriftene trekker så mye kapital gitt dagens utforming av regelverket.

Konsernsjefen venter at den tøffe konkurransen i personmarkedet vil fortsette fremover.

- Vi har først og fremst en ambisjon om høy kundetilfredshet, og en ambisjon om vekst. For oss er det viktig å ikke se oss blinde på markedsandeler, men at vi har fornøyde kunder og volumvekst, sier han, og legger til:

- De som ønsker å kjøpe markedsandeler, av den ene eller andre grunnen, får gjøre det.

Les også på DN:

Dypt uenige om lakselus dnPlus (krever innlogging)

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Anker hybeldom dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: - De tror norsk økonomi vil brekke ryggen

 

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.