Bang & Olufsen-aksjen stiger 27 prosent på København-børsen torsdag ettermiddag. Aksjeløftet kommer etter at selskapet selv gikk ut med informasjon om at selskapet er i dialog med mulige kjøpere av hele eller deler av selskapet.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau Finans har selskapets børsverdi økt med over 500 millioner danske kroner i løpet av torsdagens handel.

Bang & Olufsen er kjent for å produsere tv-er og musikkanlegg i den dyre enden av forbrukersegmentet. Financial Times skriver torsdag at selskapet har opplevd motvind på siden mange forbrukere nå foretrekker å lytte til musikk via mobiltelefonen og siden det er prispress på tv-er også i de aller dyreste prisklassene.

Bang & Olufsen opplyser at selskapet har mottatt konkrete henvendelser som kan ende med en selskapsovertagelse.

«Den pågående dialogen vil muligens føre til et oppkjøpstilbud på hele eller deler av den utstedte aksjekapitalen i Bang & Olufsen. Det er ingen sikkerhet for at utfallet av diskusjonene eller at det i det hele tatt offentliggjøres et tilbud overhodet», skriver Bang og Olufsen i en medling som Ritzau Finans siterer.

Les også:

Flertallet tror rentebunnen er nådd  

Analytiker: Merk deg at denne mannen har en tendens til å gjøre mer enn det som er forventet

Se DNtv: Du får ikke lignende utstyr på noen bil i denne klassen:

Spekket med utstyr
Se nye Opel Astra
01:24
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.