Norsk Hydro og Aker Solutions var blant aksjene som trakk opp på Oslo Børs torsdag.

Hydro ledet an oppgangen, og var den tredje mest omsatte aksjen på Oslo Børs etter nyheter om metallmarkedet fra Kina.

Aluminiumprisen nådde sin daglige oppsidegrense på Shanghai Futures Exchange torsdag morgen, melder Metal Bulletin.

De viser til spekulasjoner om at China Nonferrous Metals Industry Association (CNIA) har beordret for lagring av 900.000 tonn aluminium.

Samtidig melder Bloomberg News at kinesiske tilsynsmyndigheter skal ha til vurdering en oppfordring fra CNIA om å foreta gransking av shortsalg i innenlandske metallkontrakter.

«Hvis dette skulle føre til et forbud mot shortsalg, vil dette antagelig fjerne mye av trykket på metallprisene», skriver Commerzbank i en oppdatering.

Når det kommer til mulig lagring av 900.000 tonn aluminium beregner Commerzbank at dette tilsvarer 1,8 prosent av fjorårets kinesiske aluminiumsproduksjon.

«Dette vil trolig bidra til stigende priser på kort sikt, men vil hindre markedet fra å gjennomgå den nødvendige justeringsprosessen på mellomlang til lang sikt fordi det vil redusere behovet for produksjonskutt», skriver banken.

Etter det analytiker Edward Meir i INTL FCStone hører vil ikke granskingen av shortsalget bli gjennomført likevel. Han tror heller ikke at kinesiske myndigheter vil kjøpe aluminium i markedet, men at det likevel er noe mer oppside i markedet de neste dagene.

Hydro steg 3,97 prosent til 32,24 kroner, omsatt for 240 millioner kroner.

Aker Solutions steg etter at selskapet ble tildelt en rammekontrakt med BP for vedlikeholds- og modifikasjonstjenester (MMO) for felt hvor BP er operatør på norsk sokkel. Avtalen har en verdi på 3,2 milliarder kroner over en periode på fem år.

Fondsfinans viser i en oppdatering til at selskapet tidligere har sagt at de er involvert i anbud for MMO-tjenester med verdi på om lag 40 milliarder kroner.

«Det er positivt å se at selskapet begynner å vinne noen av disse anbudene», skriver Fondsfinans som har en kjøpsanbefaling på aksjen med kursmål på 45 kroner.

Aker Solutions steg 2,51 prosent til 37,57 kroner.

Det amerikanske børsmarkedet holder stengt i forbindelse med Thanksgiving torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,61 prosent til 628,28 poeng, omsatt for 2,205 milliarder kroner.

Les også:
Røkkes offshorekjempe ser flere store kontrakter

- Lettere å forhandle med deg jo nærmere døden du er
Norsk lov kan fremtvinge konkurser i oljeservice

- Ikke alle offshore-rederier vil overleve (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: En utstyrsbombe på fire hjul
Spekket med utstyr
Se nye Opel Astra
01:24
Publisert: