SEB gjenopptar dekningen av Norsk Hydro-aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål på 40 kroner. Det fremgår av en analyse fredag.

SEB mener utsiktene for aluminiumsmarkedet neste år er bearish, primært grunnet overproduksjon i Kina. Imidlertid mener meglerhuset denne bekymringen er godt innarbeidet og at aksjemarkedet bør se mot en bedring i markedsbalansen. Det vises til at analysebyrået CRU venter at markedet blir etterspørseldrevet i 2017.

Hydros balanse er også sterkere enn konkurrentenes, og det gjør at de er bedre plassert til å kapitalisere på investeringsmuligheter i det SEB anser som bunnen av syklusen.

LME-prisen på aluminium anslås til 1.610 dollar per tonn i 2016 og 1.700 dollar per tonn i 2017. En pris på 1.700 dollar per tonn er nær det historiske snittet for 90-prosentilen på kostnadskurven, et punkt som typisk gir støtte til råvarepriser.

Prispremien for Hydro anslås til 260 og 250 dollar pr tonn for henholdsvis 2016 og 2017. Det vil gi en all-in aluminiumspris for Hydro på 1.870 dollar per tonn i 2016.

Fredag i 11-tiden omsettes Hydro-aksjen til 33,30 kroner, en oppgang på 0,18 prosent.

Les også på DN.no:

Asia i dag: Laveste arbeidsledighet på 20 år – strammer inn forbruket

London-leilighet solgt for kvart milliard

Skjulte følelser dnPlus  (krever innlogging)

 

Se på DNtv:

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.