En mann i 50-årene og rådgivningsvirksomheten Warren Securities, i dag FSO AS, har inngått forlik i et søksmål som den tidligere kunden hadde anlagt mot selskapet.

Kunden anklaget FSO for uaktsomhet og krav om erstatning for milliontap på det som skulle være en trygg plassering.

Mannen advokat, Jon- Andreas Lange, bekrefter opplysningen overfor Dagens Næringsliv mandag.

- Jeg kan ikke kommentere innholdet i forliket, men kan bekrefte at det er inngått forlik mellom partene, og at vi i felles prosesskriv har begjært heving av saken, sier Lange.

Mannen i 50-årene var uten jobb på tidspunktet for investeringen og opplyste rådgiveren om at det var usikkert om han ville komme tilbake til arbeidslivet. Han var derfor avhengig av en forsiktig forvaltning av midlene til eget livsopphold, og presiserte at midlene måtte plasseres på en konservativ og forsiktig måte.

Les også: Fikk milliontap på «konservativ og forsiktig» investering: Mener rådgiver beriket seg på kundens bekostning
 

Kunden ble i 2011 anbefalt å plassere over 1,4 millioner kroner i Nordisk Finans Invest, i dag Nordic Financials. Dette skulle inngå i den sikre delen av en portefølje på i alt 3,5 millioner kroner, og som Warrens rådgiver opplyste at var like sikkert som obligasjoner.

Investeringen var imidlertid forbundet med meget høy risiko og et meget høy kostnadsnivå, påpeker Lange, som viser til en vurdering gjort av professor Petter Bjerksund ved Norges Handelshøyskole (NHH).

- Saken var godt opplyst, blant annet gjennom lydopptak fra samtaler med den finansielle rådgiveren. Etter mitt syn var det liten tvil om at min klient hadde krav på erstatning for uforsvarlig rådgivning. At saken ble løst ved et forlik var derfor forventet, sier advokaten.

FSO har tidligere avvist alt ansvar. Selskapets advokat, Christian Stang Våland i Kvale, ønsker ikke å kommentere saken.

- Partene har inngått forlik, og da må vi tro at partene har hatt lyst til å inngå det forliket, sier Kvale til DN.

Hovedforhandlingen som var berammet til 7. og 8. desember bortfaller dermed.

Les også:
- Bare jeg og Gud vet sannheten
- Bare jeg og Gud vet sannheten
- Neppe tvilsomt at rivingen var ulovlig - Neppe tvilsomt at rivingen var ulovlig
Seier for hybelbaroner Seier for hybelbaroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Løper på bare føttene
Andreas Nymo løper på bare føtter
På joggetur rundt Sognsvann forteller han om teknikken og hvorfor han liker å trene slik.
02:14
Publisert: