Cannaccord Genuity mener «enden er nær» for Seadrill og kutter kursmålet på aksjen til én krone fra 35 kroner per aksje og gjentar salgsanbefaling.

Det skriver Bloomberg News tirsdag.

Analytiker Alex Brooks mener at alle troverdige mulige utfall peker mot nesten ingen resterende verdi for eksisterende aksjonærer i selskapet.

- Seadrill gikk inn i denne nedturen med en de beste og yngste flåtene i bransjen, både for dypvannsrigger og oppjekkbare borerigger, og har sikret seg et imponerende antall høyt prisede kontrakter. Men selskapet har også hatt en strukket balanse, med kort finansiering, og store forpliktelser til verftene, skriver han.

- Vi mener at markedet for dypvannsboring ikke kommer til å bedre seg før tidligst 2018. Kundebasen er strukket økonomisk, og kommer trolig ikke til å binde seg til flere kontrakter, skriver han i analysen.

Følg utviklingen i Seadrill-aksjen her.

Han mener videre at det avgjørende tidspunktet for aksjen vil være i andre halvår 2016 når det vil bli klart at selskapets lånebetingelser vil bli brutt.

Dette kan inntreffe ennå raskere dersom verftene og långiverne raskt går bort fra å være like tilgivende som de er nå, ifølge analytikeren, som viser til at gjeldsgraden til selskapet for tiden langt overstiger «enhver rimelig lånebetingelse».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stor usikkerhet om eiendomsskatten

Disse vil bli operasjef

Råvaresjef: De kortsiktige utsiktene for oljemarkedet er meget utfordrende

Se DNTV: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor

Bård Bjerkholt: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor
Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef. DNs kommentator Bård Bjerkholt mener Sigve Brekke overlever både det og CV-juks.
01:29
Publisert: