TDN Finans' presseklipp for onsdag:

125 MILLIARDER BORTE PÅ TO ÅR. Norske oljeserviceselskaper vil i år miste en omsetning på 80 milliarder kroner. Siden toppåret i 2014 er 25 prosent av omsetningen i bransjen barbert bort, viser EYs årlige undersøkelse av norske oljeserviceselskaper. -Vår undersøkelse viser at bunnen ikke er nådd. Men anslagene for 2016 er mer usikre enn noen sinne, sier partner Espen Norhiem i EY. (DN side 6-7)

TAPTE 600 MILL. PÅ TO MÅNENDER. Oppkjøpsfondet HitecVision har et urealisert tap på rundt 600 millioner kroner på investeringene i de to oljeserviceselskapene Prosafe og Kværner. (DN side 10)

ÅPNER FOR LØSING. Sævik-familien åpner for at obligasjonseiere kan komme inn på eiersiden i Havila Shipping. (DN side 14)

MIDT I ET KORTVARIG OLJERALLY. Råvaresjef Bjarne Schieldrop i SEB mener oljeprisen skal opp de kommende dagene, men tror foreløpig ikke på noe fundamentalt skift i oljeprisen. (FA side 3)

DEN NESTE TIKKENDE BOMBEN. -Det som er den nye krisen er livselskapene, på grunn av negative renter og avkastningsgarantier, sier sjeføkonom Jan Andreassen i Eika Gruppen. (Finansavisen side 11-13)

MEGAOBLIGASJON I FARE. Oro Negro er i ferd med å bli et mareritt for kreditorene. Nå er totalt 850 millioner dollar karakterisert som misligholdt. (FA side 14-15)

ARCTIC-TOPP GÅR ETTER NI ÅR. Gaute Ulltveit-Moe gir seg som leder for internasjonalt salg i meglerhuset. (FA side 16-17)

PRESSET ØKER MOT PROSAFE. -Alle selskaper med gjeld har hatt massive kursfall i år. Men en oljepris som faller fra 4o til 30 dollar, går det fra å være et lite lys i enden av tunnelen til å bekmørkt, sier analytiker Johan Ström i Carnegie. (Finansavisen side 17)

KJEMPER VIDERE FOR MER ARBEID. Farstad Shipping har sikret seg to kontrakter med Petrobras. -De må kjempe med nebb og klør for å øke kontraktsdekningen fremover, sier Carnegie-analytiker Salman Alam. (FA side 25)

SER STOR FALLHØYDE FOR AF-AKSJEN. Eiendomsanalytiker Simen Morgen i DNB Markets har to kjøpskandidater, Olav Thon og Selvaag Bolig, og én salgsanbefaling, AF Gruppen, blant norske eiendoms- og entreprenørselskaper. (FA side 28-29)

Les også:

Toyota fortsatt verdens største bilprodusent

Asia i dag: Apple ser svekkelse i Kina

15 evakuert fra drivende fartøy i Nordsjøen

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

 

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.