Generalforsamlingen i Royal Dutch Shell har onsdag godkjent oppkjøpet av BG Group, melder Bloomberg News onsdag.

Mer enn 80 prosent av aksjonærene stemte for oppkjøpet. Nå avhenger gigantoppkjøpet av at aksjonærene i BG Group godkjenner det på en generalforsamling torsdag, samt en endelig myndighetsgodkjennelse, skriver nyhetsbyrået.

Oppgjøret er i kontanter og B-aksjer i Shell. Opprinnelig verdsatte budet BG Groups aksjer til 70 milliarder dollar. Siden april ifjor, da budet ble gitt, har Shells aksjekurs falt markert tilbake og verdien av transaksjonen er nå på rundt 51 milliarder dollar, ifølge Bloomberg News.

Nærmere 400 millioner kroner

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund er toppsjef i BG Group. Forhandlingene om oppkjøpet foregikk da Lund var på vei inn i sjefsjobben i BG Group og ble i hovedsak håndtert av BG-styreleder Andrew Gould og Shell-sjef Ben van Beurden.

Takket være en oppkjøpsklausul i ansettelseskontrakten kan Lund likevel få en totalkompensasjon DN tidligere har verdsatt til nesten 400 millioner kroner over noen år.

Lund snakker nødig om kompensasjon.

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er heller ikke klart ennå, sa han til DN i Davos i forrige uke, der han ga det første intervjuet på over et år i norsk presse.

Lund om oljenedturen - og investeringene som ga milliardsmell (DN+)

Lunds tilsynelatende fravær i utarbeidelsen av fusjonsavtalen har fått flere kritikere til å argumentere for kutt i hans gedigne sluttkompensasjon:

Krever kutt for Lund

Oljefondet stemte for

Det norske oljefondet bekreftet i forrige uke at det godkjenner transaksjonen.

Oljefondet er Shells femte største investor med 2,46 prosent av aksjene og BGs nest største investor med 3,73 prosent av aksjene, ifølge Thomson Reuters.

  • DN Investor gir deg det du trenger å vite om markedene
  • Følg utviklingen i aksje-, råvare- og valutamarkedene
  • Avanserte verktøy for å analysere markedsutviklingen
  • Hver dag gjør vi over 40 millioner kalkulasjoner av utviklingen i norske og internasjonale markeder
 

Les også:

Oljepionér barberer investeringene

DNB vil åpne for netthandel med Vipps

Kongsberg-gruppen bytter toppsjef

Se DNtv: Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene

Aksjekursene er for høye på de kinesiske børsene
- Det kan komme nye fall selv om kinesiske myndigheter forsøker å tilføre likviditet i markedet, sier DNs kommentator Bård Bjerkholt
01:32
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.