Sjef Yngve Slyngstad i Oljefondet kastet ut 73 selskaper av porteføljen ifjor, fordi fondet konkluderte med at selskapene utgjorde en miljømessig og samfunnsmessig risiko.

Det kommer frem i fondets andre rapport om ansvarlig forvaltning som Slyngstad la frem i Norges Bank torsdag. Fondet opplyser ikke hvilke selskaper det har kvittet seg med.

Totalt har Oljefondet solgt seg ut av 187 selskaper de siste fire årene. Det er særlig selskaper innen kull, sementproduksjon og gruvesektoren som er kastet ut.

Oljefondet jobber nå også med å måle risikoen i kroner og ører.

-Vi arbeider for å tallfeste risikoen i våre investeringer. Vi forventer at selskapene rapporterer om hvordan deres virksomheter påvirker omgivelsene og om forhold som kan ha innvirkning på lønnsomheten til bedriften i det lange løp, sier Yngve Slyngstad, sjef i Oljefondet.

 

Les også:

Verdiras i Oljefondet dnPlus

Oljen til bunns, kostnader til himmels dnPlus

Nye krav til Oljefondet dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.