På torsdagens kvartalspresentasjon antydet konsernsjef Rune Bjerke i banken DNB at det allerede i år kan være rom for å nærme seg målet om en utbyttegrad på over 50 prosent.

- Vi lengter litt etter å komme tilbake til normal utbyttepolitikk, som går ut på at vi skal betale ut minst halvparten av overskuddet til aksjonærene, sier Bjerke til DN.

Rom for mer utbytte

DNB betaler ut 4,50 kroner per aksje, tilsvarende syv milliarder kroner, i utbytte for 2015. Utbyttegraden er dermed på 30 prosent av fjorårets resultat, som er identisk med nivået året før. I kroner og øre øker imidlertid utbyttet fordi resultatet har økt.

Banken har de siste årene holdt igjen på utbytteutbetalingene for å bygge opp mer egenkapital. Nå signaliserer banken at den kan nå målet for egenkapitaldekning raskere enn tidligere antatt, noe som gir rom for økt utbytte. 

Ifjor høst anslo banken at utbyttegraden i år vil bli på mellom 30 og 50 prosent av årsresultatet.

- Med den egenkapitaloppbyggingen vi allerede har hatt, kan vi vel allerede nå si at sannsynligheten har økt for at vi kan ende i den høye delen av intervallet for 2016, sa Bjerke på kvartalspresentasjonen torsdag.

Mener utbyttet har ligget lavt

Bjerke legger ikke skjul på at han ser frem til å kunne øke utbyttebetalingene igjen.

- Vi konkurrerer med de største nordiske bankene, og sammenlignet med dem så har vi ligget lavt. Nå er vi i ferd med å bli mer solide enn noen av dem er, vi er bedre rustet for fremtidig internasjonalt regelverk, og det gjør at det kommer til å bli mer stabilitet i vår utbyttekapasitet fremover enn det har vært bakover, sier Bjerke.

DNB-aksjen steg noe mer enn markedet forøvrig på Oslo Børs torsdag ettermiddag. Flere analytikere har ifølge TDN Finans trukket frem at nettopp mindre usikkerhet rundt selskapets kapitalsituasjon og høyere utbyttekapasitet står frem som positive sider ved rapporten.

Arctic Securities skriver ifølge TDN i en oppdatering at DNBs sterke kjernekapitaldekningsutvikling var overraskende og dette bedrer utsiktene for en høyere utbetalingsgrad for 2016.

Citi-analytikerne trekker også frem DNBs bedre kapitalsituasjon, og de mener dette bør redusere investorenes bekymring knyttet til kapitaliseringen, skriver TDN.

Følg utviklingen i DNB-aksjen.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Asia i dag: Starter nedtelling til kinesisk bankkrise

Miljøorganisasjoner:– Oljefondet vil spare på å bli grønnere

Jury: – Apple må betale milliarder for patentbrudd

SE DNtv: Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble

Her spiller astronauten bordtennis med en vannboble
Den britiske astronauten Tim Peake er stasjonert på Den internasjonale romstasjonen ISS. Tirsdag stilte han opp på en direktesending som ble overført til nesten 300 000 skolebarn i Storbritannia.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.