Forliket er inngått med føderale myndigheter og de fleste amerikanske delstatene, opplyser USA justisdepartement. 850 millioner av forliket er en ren utbetaling, mens resten av beløpet skal gå til å hjelpe låntakere og huseiere, gjennom nedskriving av gjeld og redusert rente. Banken må også legge om rutinene for oppfølging og tvangsinndriving av boliglån.

Målet med endringen er å få slutt på tidligere praksis, som myndighetene mener bidro til at flere tusen amerikanere mistet hjemmet sitt fra 2007 og utover og at finanskrisen ble forsterket.

– Avtalen illustrerer vår fortsatte innsats for sørge for forsvarlig håndtering av boliglån. Dette er en del av den pågående innsatsen rettet mot de grunnleggende årsakene til krisen, sier Benjamin Mizer i justisdepartementet.

Les også:
Kraftig jordskjelv på Taiwan

Jevnt løp mellom Clinton og Sanders (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Hjelmesets guide til femmila
Hjelmesets guide til femmila i Holmenkollen
Odd-Bjørn Hjelmeset forklarer hva som venter langrennsløperne på den ikoniske femmila i Holmenkollen på lørdag. Løperne skal gå seks runder på 8,3 kilometer. Hjelmeset beskriver løypa som knallhard på grunn av den store høydeforskjellen.
01:50
Publisert: