Rec Silicon tar en nedskrivning på 151,5 millioner dollar i fjerde kvartal, rundt 1,3 milliarder kroner.

Nedskrivningen kommer på grunn av lavere forventede priser på grunn av usikkerhet knyttet til solenergikrigen mellom USA og Kina og et generelt stort tilbud i bransjen.

Rec Silicon fikk en ebitda på -29,6 millioner dollar i fjerde kvartal 2015, mot -14,1 millioner dollar i foregående kvartal.

Omsetningen i fjerde kvartal 2015 ble 74,9 millioner dollar, mot 87,5 millioner dollar i foregående kvartal.

Nedgangen i omsetning og ebitda kan tilskrives lavere salgsvolumer, syv millioner dollar i «bad debt»-kostnader og lagernedskrivning på om lag 6,1 millioner dollar.

Produksjon

Rec Silicon opplyser at samlet silisiumproduksjon var 3.022 tonn i kvartalet, som var to prosent høyere enn guidingen på 2.980 tonn. FBR-produksjonen var 2.321 tonn, som var over guidingen på 2.220 tonn, og halvlederproduksjonen var 288 tonn, mot guidingen på 300 tonn. FBR-kontantkostnad var 16,50 dollar pr kilo for kvartalet, mot guidingen på 17,1 dollar pr kilo.

REC Silicon ser FBR-produksjon på 820 tonn, halvlederproduksjon på 450 tonn og total silisiumproduksjon på 1.540 tonn, ifølge en oppdatering fra selskapet mandag.

Silangassalget er ventet til å være 600 tonn, mens silisiumsalgsvolumet vil være omtrent på linje med nivåene i fjerde kvartal.

Ingen kortsiktig bedring

Rec Silicon venter ikke vesentlig politisk bedring på kort sikt.

-Siden Kina utgjør en så stor del av det potensielle markedet foross, regner vi ikke med å nå full omsetning på kort sikt. Det er enpolitisk prosess, som trenger en politisk løsning. Vi venter ikkevesentlig politisk bedring på kort sikt, sier finansdirektør JamesA. May i Rec Silicon til TDN Finans mandag.

- Så er spørsmålet: Hvor lang tider kort sikt? Det er vanskelig å slå fast, sier May.

Les også:
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina
Satser millioner på nytt nordnorsk flyselskap
Første norske på Nasdaq dnPlus

DNtv:

Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:

- Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen (36). Nå vil leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:
 
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.