En generell børsnedgang i Europa og lavere oljepriser tynget aksjene på Oslo Børs mandag. Oslo Børs endte ned 4,4 prosent, mens den brede STX Europe 600-indeksen er var ned 3,1 prosent.

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets mener nedgangen er uberettiget og sier det ikke er noen åpenbare grunner til en så kraftig nedgang.

- Vi tror for så vidt det er gode kjøpsmuligheter, men samtidig er det noe som heter «don't fight the market». Det er risikabelt å være uenig med markedet lenge, sier Tunaal til TDN Finans.

J.P. Morgan Cazenove mener det ennå ikke er en kjøpsmulighet i markedet og mener de ser tegn til at en svakhet sprer seg i nøkkelregioner.

«Alt i alt mener vi det er for tidlig å se etter en bunn i markedet på mellomlang sikt. De beste sektorene i dagens markedsklima er fortsatt telekom og «utilities». Vi har fortsatt overvekt på defensive sektorer mot de sykliske», skriver meglerhuset i en oppdatering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene i DN Investor

Les også på DN.no:

Oljeprisen stiger svakt mandag

REC tar milliardnedskrivning

Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina

Se DNTV: Se det vanvittige kaoset under Vinmonopolets årlige Burgund-slipp

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert: