Styret i Avance Gas har besluttet å redusere utbyttet for å styrke selskapets balanse og for å gi ytterligere finansiell fleksibilitet.

«Fremtidige utbytter vil bli fastsatt på grunnlag av en rekke faktorer, blant annet inntjening, vekstmuligheter og fraktmarkedet», heter det i selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Utbytte for fjerde kvartal ble 0,65 dollar pr aksje, sammenlignet med SME Direkts konsensusestimat på 1,36 dollar pr aksje.

Avance Gas Holding fikk et driftsresultat på 50 millioner dollar i fjerde kvartal 2015, mot 35 millioner dollar foregående kvartal.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 51 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Driftsinntektene på t/c-basis ble 71 millioner dollar i kvartalet, mot 94 millioner kvartalet før og ventet 74 millioner dollar.

Ebitda ble 59 millioner dollar, mot ventet 62 millioner dollar, mens nettoresultatet ble 45 millioner dollar, mot ventet 47 millioner dollar.

Selskapet vil betale et utbytte på 0,65 dollar pr aksje for kvartalet, mot ventet 1,36 dollar.

Vil fortsette

Avance Gas opplyser at det er «lov å anta» at styrking av balansen vil fortsette ut året. Dette gjøres for å ha fleksibilitet til å utnytte muligheter i markedet.

Det sier administrerende direktør Christian Andersen i Avance Gas til TDN Finans tirsdag og viser til at selskapet i fjerde kvartal betaler et utbytte tilsvarende 50 prosent av resultat pr aksje, mot 100 prosent i foregående kvartaler.

-Styret fastsetter utbytte basert på hvert kvartalsresultat, men det er lov å anta at styrkingen av balansen for å øke selskapets fleksibilitet er noe som vil fortsette ut året, sier han.

Andersen går ikke med på at dette er en endring av utbyttepolitikken, men sier at den praktiseres annerledes.

Han viser til at selskapet i prospektet sa at de skal betale høye utbytter fra de sterke fraktmarkeder.

-I så henseende er det ikke noe endring i utbyttepolitikken, men jeg kan til en viss grad gå med på at det er en endring i forståelsen av hvordan denne praktiseres. Med de forventningene vi har til 2016 så vil vi betale høye utbytter både hvis vi fortsetter med 50 prosent og hvis vi går tilbake til 100 prosent, sier han.

Andersen sier at selskapet ønsker fleksibilitet i tiden fremover.

- Vi ønsker så stor fleksibilitet som mulig for å kunne gripe de mulighetene vi venter vil komme i løpet av året. Det kan være kjøp av skip eller M&A-transaksjoner, sier han.

Andersen nevner også mulighet for tilbakekjøpsprogrammer og redusert kontantbreakeven gjennom betaling av gjeld.

Han understreker at markedssynet deres er intakt og at de venter at 2016 blir et godt år.

-Men det skal ikke stikkes under en stol at ordreboken er på 36 prosent og at på ett eller annet tidspunkt i fremtiden så skal markedet gå fra superprofitt til mer normale nivåer, sier han.

For tiden karakteriserer han markedet som mer normalt, men opplever at det er «kunstig kjørt ned». Selskapet venter få slutninger på disse nivåene og ser en relativt snarlig oppgang i markedet.

 

Les også:
Asia i dag: - Fanget i en dødsspiral  
Torkjel (26) kan bli den yngste nordmannen som bestiger det høyeste fjellet på hvert kontinent. Dét skal gi karrieren hans en kickstart
Swedbank-sjefen sparket

DNtv:

Vil bli verdens beste hundekjører
16 hunder, 50 minusgrader og en ensom vei mot toppen. Amund Kokkvoll ofrer både venner og skolegang for å nå målet om å bli verdens beste hundekjører.
02:57
Publisert:

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.