Q-Free fikk et resultat før skatt på -161 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, sammenlignet med -18 millioner kroner i samme periode året før, opplyser selskapet i sin kvartalsrapport onsdag.

Fungerende konsernsjef og finansdirektør Roar Østbø.
Fungerende konsernsjef og finansdirektør Roar Østbø.
Rapportert ebitda ble -71 millioner kroner i kvartalet (26). Nedgangen i ebitda foreklares med restruktureringskostnader på 80 millioner kroner knyttet til Q-Free ITS-transformeringsprogram og normalisert ebitda er ni millioner kroner i kvartalet, opplyses det.

Driftskostnadene var på 198 millioner kroner (152).

Selskapet opplyser at oppgangen i driftskostnader følger av en restruktureringsprosess. Selskapet har i fjerde kvartal implementert tiltak som vil redusere den årlige kostnadsbasen med over 70 millioner kroner.

Finansinntekter var 14 millioner kroner i kvartalet (12), mens finanskostnader var 25 millioner kroner (34).

Ordreinngangen i kvartalet var 210 millioner kroner, mens ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 748 millioner kroner.

 

Les også:
Asia i dag: Midt inne i en perfekt storm
Oppkjøpstilbud på Opera
Skuffende fra Telenor

DNtv:

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:

Trump: -Vi elsker dere, New Hampshire
Donald Trump takket for seieren i New Hampshire. Han gratulerte også Bernie Sanders, men gikk raskt på offensiven og angrep demokratenes vinner i delstaten.
01:05
Publisert:

Holmenkollmarsjen blir tøffere i år
Se de tøffe bakkene som venter årets deltakere etter at rennet ble flyttet til nasjonalanlegget i Holmenkollen på grunn av dårlige forhold i marka.
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.