Kredittvurderingsbyrået Standard & Poors' har nedgradert flere olje- og gasselskaper med kredittvurderingen B+ eller lavere i EMEA-regionen (Europa, Midtøsten og Afrika).

For selskaper med denne ratingen er likviditet et særlig problem, skriver S&P i en pressemelding torsdag kveld.

«Mange av disse selskapene har store gjeldsforfall i 2016-2017, og ugunstige gjelds-, egenkapitalforhold og bankmarkeder for slike selskaper betyr at det ikke er mulig å refinansiere gjeld eller hente egenkapital», heter det.

S&P tror dette særlig vil være gjelde for selskaper som har eiendeler i land som blir ansett som risikofylte, som Afrika.

Blant selskapene som nedgraderes er Storbritannia-baserte Tullow Oil, EnQuest og Ithaca Energy. Ratingen for Norge-baserte Bayerngas Norge settes på overvåkning med negative implikasjoner.

Les også:
Asia i dag: Det er offisielt – krakk på verdens børser
Får ikke hevet kjøp av 211 årgangsviner
- Lurt inn i en falsk trygghetsfølelse dnPlus

DNtv:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.