Carnegie oppgraderer anbefaling på DNO til kjøp fra hold og oppjusterer kursmålet på aksjen til ni kroner fra fire kroner.

Meglerhuset mener den viktigste beskjeden i DNOs kvartalsrapport torsdag var at selskapet vil gjenoppta investeringene i kurdistan-regionen i Irak etter at de kurdiske regionale myndighetene (KRG) har startet å betale DNO i henhold til produksjonsdelingsavtalen.

«Situasjonen er fortsatt utfordrende for KRG og risikoen vedvarer, men vi ser dette som et viktig steg i rett retning», skriver Carnegie.

DNB Markets mener også at økt aktivitet i Kurdistan er avgjørende for å frigjøre verdier DNOs kurdistan-portefølje. De gjentar kjøpsanbefaling og kursmål på 15 kroner.

ABG Sundal Collier opprettholder hold-anbefaling på DNO med kursmål på syv kroner.

«Hvis KRG skulle oppfylle sine lovnader om å betale i henhold til kontraktbetingelsene og oljeprisen skulle stige 10-25 dollar fra dagens nivå, vil DNO-aksjen se svært attraktiv ut. Imidlertid, gitt den vedvarende uroen i Kurdistan-regionen og KRGs historie med manglende betalinger, mener vi at aksjen bør handles til betydelig rabatt», skriver ABG Sundal Collier.

Les også:
Nord-Norge har de mest fornøyde økonomistudentene
- Ja, man skal være litt bekymret
Bygger flere nye boliger

DNtv:

Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.