Swedbank-sjefen Michael Wolf, som ble sparket på tirsdag, er ifølge flere kilder anmeldt til svenske Økokrim, skrive DI.se.

Anmeldelsen kan gjelde fire mulige lovbrudd, blant annet innsidehandel, markedsmanipulasjon, uautorisert spredning av innsideinformasjon eller unnlatt rapportering av misbrukt markedsmanipulasjon.

Det er uvisst om Ekobrottsmyndigheten (EBM) har åpnet sak mot Wolf som følge av anmeldelsen.

EBM har ikke kommentert saken og Michael Wolf sier han ikke kjenner til noen anmeldelse, ifølge DI.se.

Pressekontakt Claes Warrén i Swedbank skriver i en e-post til DI at de ikke ønsker å kommentere saken.

Antatt markedsmisbruk

TDN Finans skriver fredag at Swedbank har sendt inn en rapport til det svenske finanstilsynet, Finansinspektionen, etter å ha identifisert transaksjoner som «kan antas» å utgjøre brudd på rappotertingsplikt i henhold til markedsmisbruksloven.

Personen som har gjort transaksjonene er den avsatte konsernsjefen i Swedbank, Michael Wolf.

Finanstilsynet har videreformidlet en anmeldelse til svensk Økokrim, som er instansen som beslutter om det skal iverksettes innledende etterforskning, skriver Swedbank i en melding fredag ifølge TDN Finans.

Sparket med umiddelbar virkning

Wolf har ledet den svenske storbanken i syv år. Tirsdag ble det kjent at han ble sparket med umiddelbart virkning. Styret begrunnet dette med at Swedbank hadde behov for en ny ledelse og konsernsjef for å ta banken til et nytt nivå.

Birgitte Bonnesen har av styret blitt innstilt som midlertidig konsernsjef. Arbeidet med å finne en ny permanent konsernsjef har allerede startet.

Swedbank har siden desember vært under inspeksjon fra Finansinspektionen for sin håndtering av interessekonflikter i forbindelse med eiendomssalg hvor både ansatte i bankens ledelse og kunder av banken var involvert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:
Nord-Norge har de mest fornøyde økonomistudentene
- Ja, man skal være litt bekymret
Bygger flere nye boliger

DNtv:
Perfekte ski på to minutter
Her får du tipsene som gir deg best gli og best feste under Holmenkollmarsjen på lørdag.
02:37
Publisert: