Oljefondet fikk en avkastning på 2,7 prosent i 2015, viser årsrapporten som legges frem onsdag klokken 10.

- Vi kan slå fast at forvaltningen nok en gang har gitt gode resultater i et turbulent år, sa sentralbanksjef Øystein Olsen, fondets styreleder, på pressekonferansen.

Oljefondets aksje- og renteportefølje slo referanseindeksen, handlelisten med aksjer og obligasjoner som fondet måles mot, med 0,45 prosentpoeng.

Aksjeporteføljen fikk en avkastning på 3,8 prosent, 0,83 prosentpoeng bedre enn indeksen.

Obligasjonsporteføljen fikk en avkastning på 0,3 prosent, 0,24 prosentpoeng svakere enn referanseindeksen.

Eiendomsporteføljen fikk en avkastning på 10 prosent.

 

Følg aksjemarkedet verden over på DNs nye markedssider. Gå inn på DN investor her!

 

Fjerde kvartal var en opptur sammenlignet med tredje kvartal, som var svært turbulent i aksjemarkedet. I tredje kvartal tapte Oljefondet hele 273 milliarder kroner.

Verdien av Oljefondet var ved årrsslutt 7475 milliarder kroner.  Økningen i verdien skyldes også at kronen svekket seg, slik at fondet, som er plassert i utenlandsk valuta, øker målt i norske kroner.

- Avkastningen er på 2016 milliarder kroner siste fire år. Det betyr at tre fjerdedeler av avkastningen siden oppstarten har kommet de siste fire årene, sa fondets sjef Yngve Slyngstad.

I år har det igjen vært turbulent i aksjemarkeder verden over. Fondets verdi så langt i år redusert med rundt 400 milliarder kroner, basert på den løpende oppdateringen på fondets hjemmeside. (Ekstern lenke)

 

Les også:

TGS-sjefen går av  

DN Ekspress: Olje igjen under 40 dollar etter nye prognoser

Fersk rapport: Venter kraftig oljeprisfall  

 

Ny bil? Se DNtv

– Det er lenge siden markedet har vært så bra
Bård Eker viser tre biler i Genève. Samlet har de over 4000 (!) hestekrefter.
02:04
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.