Oslo Børs er ned tirsdag.

Songa Offshore raser rundt 65 prosent etter å ha meldt om en omfattende refinansieringspakke.

Songa Offshore planlegger å utstede et konvertibelt obligasjonslån på 100 millioner dollar, med opsjon på å øke lånet til 125 millioner dollar. Videre vil selskapet fullføre en emisjon på inntil 25 millioner dollar, til 0,15 kroner aksjen.

Les også: Mohn garanterer for Songa Offshore og Statoil forkorter Songa-kontrakter

Bakteppet er økt behov for likviditet. Primært har dette oppstått som følge av at riggutnyttelsen for «Songa Enabler»  og «Songa Endurance» har vært lavere enn ventet, riggleveranse-forsinkelser samt økte krav til kontantinnskudd fra bankene relatert til «Songa Encourage» og «Songa Enabler», påpeker selskapet.

"Brofinansieringen vil øyeblikkelig tilføre nødvendig likviditet og sikre driften av selskapet og leverering av Songa Enabler, selskapets siste Cat-D-nybygg", heter det i en melding fra selskapet.

Samtidig opplyser Songa at Statoil har utøvet sin rett til å redusere kontrakten for «Songa Equinox» med 347 dager og «Songa Endurance» med 184 dager.

Songa Offshore-aksjen er ned omlag 65 prosent til 0,28 kroner per aksje. Det priser selskapet til 245 millioner kroner.

Fra USA får vi detaljhandelstall for februar, produsentpriser og aktivitetsindikatoren Empire manufacturing for mars.

Detaljomsetningen samlet sett ventes å avta med 0,1 prosent og omsetningen utenom biler å avta med 0,2 prosent. Kjerneomsetningen, der biler, bensin, bygningsmaterialer og matservering holdes utenom, ventes å øke med 0,2 prosent, som innebærer en underliggende vekst på 2,0 prosent.

DNB Markets vil forbruksveksten være en nøkkel til om USAs konjunkturoppgang fortsetter.

"Særlig nå, med eksporten holdt nede av sterk dollar og svakere vekst utenlands, og bedriftenes inntjening og dermed investeringer under press, er fortsatt forbruksvekst nøkkelen til om USAs oppgangskonjunktur holder, og – for den del – om det er berettiget av Fed å heve renten videre", skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Ukentlige oljelagertall fra API kommer også sent tirsdag kveld norsk tid. Samtidig innleder Den amerikanske sentralbanken (Fed) sitter todagersmøte, med rentebeslutning onsdag kveld norsk tid.

Hovedindeksen er ned 0,8 prosent til 584,41 poeng.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Statoil forkorter Songa-kontrakter

Asia i dag: Skal bli verdens største hotelleier

Usunt kosthold koster oss 154 milliarder hvert år

Fornybart ga mer avkastning enn olje for oljefondet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: