Selv om 2015 var et kriseår etter at oljeprisen mer enn halverte seg fra sommeren før, ser bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass lyspunkter. En ny oversikt organisasjonen har bestilt fra analysebyrået Econ viser at det i fjor ble delt ut hele 343 kontrakter i oljeindustrien, med en samlet opplyst verdi på 94 milliarder kroner. Kontraktsverdien var ikke opplyst i nær en tredjedel av kontraktene.

- Det er utvilsom krevende tider for olje- og gassnæringen. Men oversikten fra Econ viser at det fortsatt er svært høy aktivitet på norsk sokkel, som igjen betyr arbeidsplasser og inntekter over hele landet. Dette illustrerer at selv i det som betegnes som et nedgangsår er investeringene i olje- og gassnæringen enorme, sier leder Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Han er opptatt av å kontre bildet av at oljebransjen er en solnedgangsindustri.

- Olje- og gassnæringen står for en unik verdiskaping i Norge, og utgjorde i 2015 hele 20 prosent av BNP. Disse verdiene danner grunnlaget for velferdsstaten vi har i dag.

Les også:

Lanserer nytt Lien-slips

Lønningene i oljeindustrien skal ned på industrinivå dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.