Den erfarne forvalteren Jan Petter Sissener (61) har vært negativ til oljerelaterte aksjer lenge. Gjennom såkalt shortsalg har han blant annet satset penger på at John Fredriksens riggselskap Seadrill skal falle på Børsen.

Shortingen har gitt gode resultater etterhvert som Seadrill-aksjen har falt 84 prosent de seneste to årene.

Skaper litt pang

Denne uken har imidlertid Sissener gått på en smell, med en kursoppgang i Seadrill på nesten 30 prosent. Bare onsdag var aksjen opp nærmere 20 prosent.

– Kortsiktig skaper det litt pang, sier Sissener.

Han snakker med DN på telefon fra London, der han skal motta en pris på vegne av sitt Sissener Canopus-fond. Han er ikke bekymret for short-posisjonen.

– Vi har shortet Seadrill-aksjen lenge. Første gang på kurs 260 kroner, sier Sissener.

Han ønsker ikke å oppgi hvor stort tapet har vært på kursoppgangen.

Har obligasjoner

Sissener understreker at Seadrill-posisjonen må ses i sammenheng med at Canopus-fondet også eier Seadrill-obligasjoner. Obligasjonskurser følger normalt aksjekursutviklingen, og kursen på Seadrill-obligasjonene på Børsen steg også onsdag.

– Vi shorter aksjen, og obligasjonene prises til rundt 90 prosent pro anno-avkastning frem til forfall, sier Sissener.

Ifølge ham er Seadrills totale gjeld inklusive garantier til datterselskaper på mellom 11 og 12 milliarder dollar.

Selskapet jobber nå sammen med sine rådgivere for å restrukturere gjelden i det DN har skrevet om som den mest kompliserte gjeldsrestrukturering noensinne.

– Det er helt klart at Seadrill må refinansieres. Verden har 100 rigger for mye. Det vil ta mange år før riggmarkedet kommer tilbake. Uansett hva oljeprisen er, så vil det ta lang tid, sier Sissener.

I London onsdag kveld skal Sissener på vegne av Sissener Canopus motta prisen for verdens beste fond innen flere kategorier av det engelske magasinet The Hedge Fund Journal.

Prisen får de for best risikojustert avkastning de siste tre årene. Fondet har de tre årene hatt en nettoavkastning på henholdsvis 33,3 prosent, 13,5 prosent og 11,4 prosent. Fra januar til og med mars 2016 var fondets avkastning på minus 7,88 prosent.

– Vi skal ende positivt også i år. Vi trigger oss til det, sier Jan Petter Sissener.

 

LES OGSÅ OM:

DNB-revisoren: Måtte forsvare seg på sparket dnPlus

Brennhett leilighetsmarked: Kjøpte én leilighet i uken i ett år dnPlus

Får pepper for styringen av Oljefondet dnPlus  

Obligasjonseiere i harnisk: – Skittent og høyt spill dnPlus

 

Har du sett på DNTV: Dro til fjells for å bli gode ledere:

- Det er det heftigste jeg har gjort
Se reaksjonene til Heidi Niss og Ane Fosseng da de nådde toppen av Storebjørn
01:35
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.