– Det er ikke tvil om at vi vokste for raskt.

Bjørn Risa legger ikke skjul på at det har vært tøffe år i kjølvannet av finanskrisen. Veksten på en milliard kroner i omsetning fra 2005 til 2011 kom for raskt. Opp mot en halv milliard kroner var investert for å få veksten, og gjelden ble for høy. De siste årene er eiendeler solgt ut, datterselskap avviklet og Bjørn Risa føler igjen han er på offensiven.

– Nå er vi i en kanonposisjon, sier Risa.

De siste årene er netto rentebærende gjeld redusert med over 300 millioner kroner.

– Vekst er ikke lenger viktig for oss. Nå skal vi bygge soliditet, sier Risa.

Ikke minst er Risa fornøyd med salget av elementfabrikken as Betong i 2014.

– Vi har hatt god timing med salgene, konstaterer Risa.

Snur i 2017

Siden salget av as Betong har oljeprisen falt fra 115 dollar fatet til vel 40 dollar og arbeidsledigheten i Rogaland er krøpet over fem prosent. Det merkes også i Risa Gruppen. Bemanningen er redusert med 40 siste året i takt med fallende omsetning.

– Det blir et tøft 2016, sier Risa som ikke ser noen tegn på bedring i markedet.

– Selv på småjobber på tre millioner kroner er det syv til åtte som kjemper om jobben, sier han.

– Betyr det minus for Risa as i 2016?

– Nei, sier Risa.

Det er i entreprenørkonsernet Risa as størsteparten av omsetningen i Risa Gruppen kommer fra. Det er også her den største forbedringen i inntjeningen er. Ifjor økte driftsresultatet i Risa as til nærmere 45 millioner kroner fra vel to millioner kroner i 2014. Målet er en driftsmargin på seks prosent.

– Jeg tror det snur i første halvår 2017, sier Risa.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.