2015 var et godt år for forvalter Aasulv Tveitereid (42).

Tveitereid holder ikke bare kontroll på investeringene til Stenshagen-familien sammen med Jørgen Stenshagen (40), han investerer også sin egen aksjeportefølje gjennom selskapet AAT Invest as.

Les mer her: Ti ganger bedre enn Børsen dnPlus  (DN+)

I fjor hadde selskapet er overskudd på 24,7 millioner kroner, og en urealisert aksjegevinst på 47,3 millioner kroner. Tveitereid hadde en avkastning på i overkant av 120 prosent i 2015, et år der hovedindeksen på Oslo Børs steg med 5,9 prosent.

- Jeg er godt fornøyd med resultatet, men dette skyldes ikke meg alene, sier han til DN og referer til investorfellesskapet som jobber med Stenshagen-investeringene.

Så langt i år har porteføljen hans en avkastning på 32 prosent, ifølge Tveitereid selv.

Fire selskaper dro opp

42-åringen har de senere årene kjøpt aksjer i de samme selskapene som Stenshagen-familien.

- Jeg har litt færre selskaper i min portefølje og er litt høyere vektet i de selskapene jeg har tro på, sier han.

Den tidligere SEB-analytikeren forklarer at forsikringsselskapet Protector, nettbankselskapet Bank Norwegian, industrikonsernet AF Gruppen og finansselskapet B2 Holding bidro mest av selskapene i porteføljen i 2015.

Ved utgangen av 2014 hadde investeringsselskapet Aat Invest as markedsbaserte aksjer med en bokført verdi på 65 millioner kroner. Ved utgangen av 2015 var denne verdien på over 112 millioner kroner.

Avslører strategien

Selv mener han det ikke er noe «hokus pokus» bak superavkastningen, og forklarer at det ligger en felles strategi bak investeringsfilosofien:

- Det virker som de fleste investorer er opptatt av hva som skjer i neste kvartal og glemmer det langsiktige fokuset. Vi bryr oss minimalt om de kommende kvartaler, sier han.

En av strategiene Tveitereid følger er at han kun handler aksjer med egenkapital, ikke gjennom såkalt «gearing». Gearing er en strategi som brukes for å hanlde aksjer med lånte penger for øke verdien på aksjeveddemålene.

- Vi har en strategi om å ikke ha gjeld, men kun bruke egenkapital til investeringer. Gearing påvirker psyken til mennesker, og gjør at mange selger på bunn. Stemningen hos oss er god når børsen er lav, sier han.

Korte dager - mye på jobb

Det skrives ofte om Tveitereids «25-timers arbeidsuker».

- Jeg har nok langt mindre kontortid enn andre, men jeg er i praksis på jobben nesten hele tiden, sier han.

Tveitereid sier han har holdt på med aksjer siden han var 17 år gammel.

- Vi er jo fagnerder, og det er dette vi brenner for. Tallene og grafene har jeg i hodet, og jeg arbeider like bra på en løpetur, på fjellet eller under en parasoll på stranden.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Pyramidespill på kinesisk: Vilt pengeforbruk og pene ansatte

Tirsdag fikk alle de 2.000 ansatte 1,2 millioner av sjefen  

Kåret Oslos ti dårligste spisesteder: Vurderer søksmål mot Nettavisen dnPlus  (DN+)

Advarer mot «uholdbart» og verdensomspennende oljeunderskudd

Fredag: Dere omfattes ikke av nedbemanning Tirsdag: Inntil 50 må gå

Anbefalt av DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»: &lt;/h3&gt;&lt;p &gt; &lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Investeringer" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aasulv_Tveitereid" relevance="0.2"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Forvaltning" relevance="0.2"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kapitalforvaltning" relevance="0.2"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</h3></div>