Kongsberg Gruppen har i første kvartal 2016 driftsinntekter på NOK 4.340 millioner,som er 2,5 prosent høyere enn samme kvartal i fjor.

Inntekter før finans, skatt. avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) falt til 408 millioner kroner, som gir en margin på 9,4 prosent, skriver selskapet i sin kvartalrapport.

Ordreinngangen i kvartalet endte på 3.749 millioner, som gir en ordrereserve ved utgangen av mars på 18.718 millioner.

- Vi har hatt et kvartal med god aktivitet. Innen konsernets forsvarsområder er utviklingen god, og vi jobber mot betydelige internasjonale muligheter. Vi forventer at det utfordrende olje- og gassmarkedet i økende grad vil påvirke aktivitetsnivået og inntjeningen i konsernet fremover, sier konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam i forbindelse med rapporten. Qvam har annonsert at han går av som konsernsjef, og tidligere i år ble det kjent at Geir Håøy vil ta over.

Krevende i offshore

Kongsberg Maritime hadde driftsinntekter på 2.478 millioner og ebitda på 264 millioner i kvartalet. Ordrereserven er 7.450 millioner ved utgangen av kvartalet. 

- Kongsberg Maritime har fortsatt god aktivitet, men markedet for offshore-fartøyer er svært utfordrende. Vi opplever også økning i kanselleringer, i tillegg til flere forespørsler fra kunder om utsettelse av prosjekter. Ytterligere tilpasninger av kostnadsbasen vurderes løpende. Innen Kongsberg Maritimes øvrige produktområder er aktivitetsnivået stabilt eller økende og vi ser styrken i en diversifisert portefølje, sier Qvam.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kongsberg Gruppen ASA (tall i millioner kroner)