Oslo Børs åpner svakt ned fredag.

Fall i amerikanske og asiatiske markeder, samt svake europeiske aksjeindeksfutures, gjorde at Oslo Børs på forhånd var ventet å åpne noe ned fredag. Like etter børsåpning er Oslo Børs ned 0,3 prosent.

Følg markedet på DN Investor

Seadrill skyter oppover

Det kriserammede riggselskapet Seadrill stiger over 16 prosent på Oslo Børs fredag, tross flat til negativ utvikling generelt på børsen. Oppgangen kommer etter selskapet i morgentimene i dag rapporterte at første steg i en finansiell redingsplan er gjennomført.

Les mer her: Seadrill har tatt første steg i redningsplan

Selskapet meldte at det har inngått avtale med sitt bankkonsortium om å utvide sine tre lånefasiliteter med nærest forfall og endre visse betingelser i sine sikrede kredittfasiliteter.

Flatt Telenor

En megleren TDN Finans har snakket med tror ikke nyheten om at Telenor-sjefene Richard Olav Aa og Pål Wien Espen nå må gå, vil påvirke aksjekursen betydelig. Selskapet åpner flatt på børsen fredag.

- Men mange kommer til å skrive om Sigve Brekkes lederstil og hvorvidt han sitter trygt. Noen kan jo til og med hevde han dolket disse gutta i ryggen. Det er en god del forvaltere som ikke vil eie Telenor-aksjer, fordi de ikke har tillit til ledelsen. Hvis det skulle komme til det punkt at Brekkes stilling blir et tema, skal du ikke se bort fra at det blir positivt for kursen, sier megleren.

Les mer om Telenor-avsløringene fredag:

Utover fredagen kommer det en del makrotall, men ingen som ventes å få stor påvirkning på børsen, ifølge TDN Finans.

Europeiske terminkontrakter er ned 0,6-1 prosent fredag morgen.

Brent 1. posisjon handles for 48,3 dollar pr fat før børsåpning fredag, sammenlignet med om lag 47,50 dollar fatet da Oslo Børs stengte torsdag.

Les også på DN.no:

Telenor-topper går av

Mistanke om ytterligere ulovligheter i Telenor  

DNB: Dette tallet kan kaste lys over arbeidsledigheten  

Jobbet 25 timer i uken - fikk superavkastning: – Stemningen hos oss er god når børsen er lav  

Tirsdag fikk alle de 2.000 ansatte 1,2 millioner av sjefen  

Kåret Oslos ti dårligste spisesteder: Vurderer søksmål mot Nettavisen dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:
Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert:

Westerdals tilbyr tidligere elever 40-62.000 kroner på konto før sommeren
Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. Det tilsvarer 60 prosent av det de har betalt for mye.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør siste episode av DNs podkast:
«Finansredaksjonen» om: Telenor-satsing: - Uansett vil det være forferdelig stygge tall
&lt;/h3&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Oslo_B%C3%B8rs" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aksjer" relevance="1.0"/&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Seadrill" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</h3></div>