Hovedindeksen på Oslo Børs nådde nytt intradag toppnivå for 2016 på 611,97 poeng klokken 09:09 fredag, men falt tilbake etter det. Fokus rettes mot Telenor og Seadrill.

Telenor sluttet ned 0,8 prosent fredag etter at Deloitte har lagt frem sin rapport om Telenors eierskap i Vimpelcom. Analytikere TDN Finans har snakket med betegner kursutslagene som små.

Seadrill-aksjen endte opp fem prosent etter å ha gjennomført «første fase» av refinansieringen av selskapet.

Forventer refinansiering

Andre fase av Seadrills refinansiering ventes fullført senest i løpet av tredje kvartal 2016, ifølge konsernsjef Per Wullf.

- Jeg kan si at jeg forventer at vi blir refinansiert i 2016, og jeg regner med at vi senest i tredje kvartal vil være ferdig med det hele, sier Wullf til TDN Finans fredag.

DNB Markets og Nordea Markets mener at tiltakene annonsert fredag skyldes behov for mer tid til å gjennomføre full restrukturering, men påpeker at det er positivt med støtte fra bankene. Meglerhusene venter nå en plan i andre halvår 2016 heller enn andre kvartal 2016, som selskapet har sagt tidligere.

«Vi mener at en rekapitalisering av Seadrill kan være svært utvannende for nåværende egenkapital og vi opprettholder vår salgsanbefaling», skriver DNB Markets og støttes av Nordea Markets. Begge meglerhusene gjentar salgsanbefaling.

Oppgang for Det norske

Det norske oljeselskap steg 2,4 prosent etter å ha lagt frem resultater fredag. Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank sier til TDN Finans at selskapet leverer en solid rapport, men at aksjen i seg selv ikke fremstår som billig.

- Justert for engangseffekter knyttet til derivater og nedskrivninger var driftsresultatet bedre enn ventet, tallene ellers er gode, sier han til TDN Finans fredag.

Ellers er det bra at det ikke kom noen negative nyheter relatert til fremdriften på Ivar Aasen-prosjektet og at bankene har gått med på en lempelse av lånebetingelser, ifølge analytikeren.

- Vi har en nøytral-anbefaling på aksjen, den er ikke overpriset, men begynner å bli fullt verdsatt. Verdsettelsen i markedet forutsetter helt klart videre oppgang i oljeprisen, sier han.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,77 prosent til 606,28 poeng, omsatt for 3,859 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

- Dette skal ikke kunne skje

Skistar inn i Alpene

Vil la bønder selge egen sider

Se DNTV:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: