Banken forklarer det vedtektsstridige valget av Tanum som et resultat av en «uheldig og utilsiktet» ordlyd da vedtektene ble endret i fjor, skriver Aftenposten.

– Vi har nå for ordens skyld orientert både valgkomité og de største aksjonærene våre om at vi vil gjøre vedtektene tydeligere igjen, slik at meningen kommer bedre fram, skriver konserndirektør for kommunikasjon Thomas Midteide i en epost til avisen.

- Tar dette til orientering

Anne Carine Tanum ble valgt inn i DNB-styret i 1999 og har sittet som styreleder siden 2008. Hun ble tirsdag gjenvalgt for en ny periode på to år.

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) skriver i en epost at de er kjent med saken.

– DNB gir uttrykk for at styret er lovlig valgt, og at DNB vil klargjøre vedtektene senest på generalforsamlingen i 2017. Departementet tar dette til orientering. Vi viser ellers til selskapet om denne saken, skriver informasjonsmedarbeider Martine Røiseland.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Folketrygdfondet ber DNB-ledelsen forklare seg

 
Gjenvalgt tross avsløringene dnPlus (DN+)

DN-podkast: Finansredaksjonen

Hold deg oppdatert på DN Investor