Seismikkselskapet PGS leverer blandede resultater i årets tre første måneder. Nivåene er imidlertid betydelig svakere enn på samme tid ifjor.

- Offshore-seismikkmarkedet fortsetter å være utfordrende der ytterligere oljeprissvekkelse i begynnelsen av året har hatt en negativ innvirkning på multiklientsalget og kontraktstildelingene i første kvartal. God drift av fartøyene har motvirket noe av effektene av svakere fundamentale forhold, sier konsernsjef Jon Erik Reinhardsen.

Selskapet fikk et resultat før skatt, ned- og avskrivninger på 79 millioner dollar, mot 68 millioner ventet, ifølge TDN Finans. Det er imidlertid nær en halvering fra samme periode ifjor (128), mens på bunnlinjen er underskuddet utvidet tregangen.

PGS hadde ved utgangen av kvartalet en likviditetsreserve på 497 millioner dollar, ned fra 559 millioner dollar på samme tidspunkt ifjor. Flåten var aktiv 90 prosent av tiden i årets første tre måneder, mot 63 prosent i første kvartal ifjor.

- I det fortsatt svake markedet fortsetter vi å fokusere på det vi kan kontrollere gjennom iherdig salgstiltak, sterk kostnadsdisiplin, drift og å utnytte den yngste og mest produktive flåten i bransjen, sier Reinhardsen.

Han legger til at PGS er i rute med å levere kostnadskutt på ytterligere 80 millioner dollar i 2016. 

Selskapet nedjusterer guidingen for kontantkostnad til om lag 715 millioner dollar i 2016, fra om lag 725 millioner dollar.

PGS ser driftsinvesteringer i 2016 på om lag 225 millioner mot tidligere 250 millioner dollar. 165 millioner dollar er knyttet til nybyggprogrammet, mot tidligere 180 millioner.

PGS har også igangsatt en prosess for å endre lånebetingelser i rullerende kredittfasilitet.

Selskapet hadde per 31. mars 2016 en ordrebok på 204 millioner dollar, og har booket inn rundt 95 prosent av 3D-flåtekapasiteten for andre kvartal 2016, ifølge kvartalsrapporten.

For tredje kvartal 2016 er rundt 80 prosent av flåtekapasiteten booket og rundt 10 prosent for fjerde kvartal.

PGS skriver at det var lav tildeling av prosjekter i første kvartal, men at bedring i april veier opp for den fallende trenden.

PGS opplyste i fjerdekvartalsrapporten at ordreboken da stod på 240 millioner dollar og at selskapet hadde booket rundt 80 prosent av kapasiteten for andre kvartal, rundt 50 prosent for tredje kvartal, rundt fem prosent for fjerde kvartal 2016, ifølge TDN Finans.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Orkla leverer varene

Kinas nye bobler: jernmalm og egg

Statoil selger amerikansk skiferfelt

Se DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.