Solenergiselskapet Rec Silicon gikk kraftig i minus i årets tre første måneder.

Selskapet fikk et resultat før skatt, av- og nedskrivninger (ebitda) på -13 millioner dollar i første kvartal 2016, mot 25 millioner dollar i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten tirsdag.

Ebitda var ventet til -12 millioner dollar ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Silisiumproduksjonen var på 1937 tonn i første kvartal, mens den realiserte FBR-kontantkostnaden var på 24,8 dollar per kilo i perioden.

Rec Silicon hadde et resultat før skatt på -80 millioner dollar i kvartalet (32), av driftsinntekter på 69 millioner dollar (71).

Resultat før skatt var ventet til -36 millioner i kvartalet, mens omsetningen var ventet til 71 millioner dollar.

Selskapet hadde valutatap på 42 millioner i kvartalet, mot en gevinst på 57 millioner samme kvartal året før.

Rec Silicon vil starte opp igjen produksjonen ved Silan III-linjen i Moses Lake og halve FBR-kapasiteten denne måneden. Selskapet venter å starte opp igjen Silane IV-linjen og den resterende FBR-kapasiteten i juni, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

- Vi har redusert lagrene og markedsforholdene har bedret seg til det punktet som tillater oss å restarte produksjonen i Moses Lake med en FBR-kontantskostnad nær 10 dollar per kilo, sier konsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon i meldingen.

Torvund sier videre at vedlikeholdsarbeidet som har blitt gjennomført i perioden gjør at de kan holde i gang produksjonen uten stans i to år.

Rec Silicon-sjefen sier på kvartalspresentasjonen tirsdag at selskapet vil selge majoriteten av sin polysilisiumproduksjon to til tre dollar lavere peer kilo enn prisen i Kina.

Torvund viser til at de har inngått en avtale med taiwanske og sørkoreanske produsenter til et visst prisnivå, som utgjør en rabatt. Dersom spotprisen øker kan Rec endre prisene i disse kontraktene.

- Det er ikke hele volumet, men "base load", sier Torvund.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren:  - Jo høyere oljeprisen har klatret, desto mer sårbar er den

Dagens aviser på 1-2-3  

Kinas nye bobler: jernmalm og egg

Nå koster dollaren under åtte kroner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: