Den endelige beslutningen om Norwegians amerikanske flytillatelse er utsatt med ti dager til 16. mai.

Det bekrefter Norwegian til TDN Finans tirsdag.

Anne-Sissel Skånvik, Norwegian. Foto: Klaudia Lech
Anne-Sissel Skånvik, Norwegian. Foto: Klaudia Lech (Foto: Dagens Næringsliv)

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik sier at dette kan påvirke de planlagte lanseringene av ruter mellom USA og Europa.

- Jo lengre det tar før vi får tillatelsen, jo lengre tid tar det før vi kan lansere de planlagte rutene våre til USA, sier Skånvik til TDN Finans.

Det amerikanske transportdepartementet (DOT) ga Norwegians irske datterselskap, Norwegian Air International, en tentativ amerikansk flytillatelse 15. april.

Høringsprosessen skulle opprinnelig vare i tre uker frem til 6. mai, men prosessen er nå forlenget.

Irlands største avis, Irish Independent, skriver tirsdag at flere fagforeninger fra USA og Europa nå jobber på et samlet svar mot Norwegian-flytillatelsen og har i den sammenheng bedt om utsettelse.

Southwest Airline Pilots' Association har også bedt om utsettelse.

«Selv om vi er oppmerksomme på bekymringene til NAI knyttet til ytterligere utsettelser, mener vi at utvidelsen er rimelig for å sikre en korrekt prosess», skriver DOT, ifølge Irish Independent.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Vokser med Grandiosa

Lar det være frivillig å dra ut offshore  

Kinas nye bobler: jernmalm og egg

Ida (100) satte verdensrekord på 100-meter  

Se DNtv:
Sterke følelser når et amerikansk cruiseskip for første gang på 50 år til i Cubas hovedstad Havanna
For første gang på over 50 år, kom et amerikansk cruiseskip til Cubas hovedstad Havanna, en hendelse som ikke gikk upåaktet hen.
00:57
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.