Norway Royal Salmon (NRS), som driver med oppdrett og salg av laks og ørret, fikk et operasjonelt driftsresultat på 153 millioner kroner i første kvartal 2016, mot 69 millioner kroner i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Resultatet før skatt ble 253 millioner kroner (-80) av driftsinntekter på 934 millioner kroner (760). Virkelig verdijustering utgjorde 3 millioner kroner i kvartalet (-125).

Selskapets resultat fra finansielle eiendeler var 87,3 millioner kroner kvartalet, etter at det i kvartalet er inntektsført en gevinst på TRS-avtaler på egne aksjer med 87,3 millioner kroner.

Norway Royal Salmon (NRS) ser fortsatt 2016-slaktevolum på 27.500 tonn. I 2015 var slaktevolumet 27.900 tonn.

Oppdrettsvirksomheten har prissikret 1.160 tonn av slaktekvantumet for andre kvartal og 3.600 tonn for andre halvår 2016.

For 2016 forventes det en nedgang i volumene på 3-5 prosent fra Norge og 5-8 prosent globalt. Nedgangen fra Chile forventes å være over 20 prosent i 2016. Forventninger for 2017 indikerer en vekst fra 2016 på 3-5 prosent.

«En fortsatt lav tilbudsvekst og en god jobb i markedene gir grunnlag for et positivt markedssyn for næringen. Store valutabevegelser kan skape usikkerhet på kortere sikt i enkelte markeder, selv om den underliggende etterspørselen oppleves som god i de fleste markeder vi handler med», heter det i rapporten.

NRS ble tildelt ti nye konsesjoner i 2014. Dette gir mulighet for 40 prosent organisk vekst og mer bærekraftig produksjon for NRS, skriver selskapet i rapporten.

NRS har registrert utfordringer med å få godkjenning fra Mattilsynet for utsett av planlagt antall triploid laks. Havforskningsinstituttet har i brev til Mattilsynet skrevet at NRS sin planlagte produksjon av triploid laks er fiskevelferdsmessig forsvarlig, fremgår det.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Presses til å være positive til Kina

20.000 krever at Super Puma settes på bakken

Trump med cruzkontroll på nominasjonen

Pilotforening: – Norwegian er underbemannet på piloter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Clinton vil sette Bill i arbeid
Hillary Clinton vil få fart på det amerikanske jobbmarkedet, med hjelp fra ektemannen Bill.
00:50
Publisert: