For andre dag på rad ble det røde tall på de amerikanske børsene. Onsdag ble tallene preget av svake ADP-jobbtall. Amerikanske aksjer ligger an til å få sin tredje uke på rad med nedgang.

Utover onsdag kom ferske lagertall for de amerikanske oljelagrene. Disse viste at lagrene hadde est ut med 2,8 millioner fat den siste uken. Det var langt mer enn analytikerne hadde anslått på forhånd. Dette fikk prisen på råolje til å snu fra en oppgang tidligere på dagen. Da børshandelen sluttet var prisen på amerikanske lettolje opp 0,22 dollar til 43,90 dollar, mens nordsjøolje ble omsatt til 44,75 dollar, ned 0,22 dollar gjennom dagen.

Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med kun 156.000 personer i april, ifølge en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services onsdag. På forhånd var oppgang ventet til 195.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Sysselsettingstallene blir sett på som en viktig indikator for utviklingen i de offisielle arbeidsmarkedstallene, «nonfarm payrolls», som publiseres fredag.

- Blandet drops

- Dataene har vært en pose med blandet drops i dag. Det startet med skuffende sysselsettingstall og fortsatte med noen tall som var litt bedre enn ventet, sier forvalter Chad Morganlander i Stifel, Nicolaus & Co til Bloomberg News.

Også globalt er aksjene ned, drevet av usikkerhet rundt global vekst.

- Vi er tilbake til å ha de samme bekymringene vi hadde ved starten av året. Vi begynner å se noe svakhet. Samtidig pågår fortsatt inntjeningssesongen med blandede resultater, sier Veronika Pechlaner i Ashburton Investments til Bloomberg News.

Gjødselprodusenten The Mosaic Company var ned 1,5 prosent til 27,01 etter at selskapet la frem kvartalstall onsdag.

Resultat per aksje var som ventet, men omsetningen var høyere enn antatt. Selskapet venter dessuten at salget av fosfat og kali vil øke i inneværende kvartal, samtidig som de venter lavere priser.

Devon Energy steg 4,4 prosent etter at selskapet la frem tall som viste at oljeprodusenten fikk et kjerneresultat per aksje på minus 0,53 dollar per aksje i første kvartal 2016. Resultatet var på forhånd ventet til minus 0,64 dollar per aksje, ifølge Thomson Financial.

Selskapet økte midtpunktet i produksjonsguidingen for i år med tre prosent til 611.000-648.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.