En halvtimes tid ut i handelen kom det tall som viste at salget av nye eneboliger i USA steg kraftig i april.

Salget var opp 16,6 prosent på månedsbasis til en sesongjustert årstakt på 619.000 enheter. Ikke på 24 år har salget steget mer på én måned, meldte Marketwatch.

Boligtallene er en indikator på hvordan det går med amerikansk økonomi. Tirsdagens boligtall gir utvilsomt grunn til optimisme, skriver Bloomberg News.

Tolker rentesignaler

Oppmerksomheten til markedsaktørene er fremdeles rettet mot Federal Reserve (Fed) og nye signaler knyttet til når sentralbankens rentekomite kan komme til å sette opp renten.

- Dette var sterke boligtall. Det virker som at markedet er glad for at økonomien går godt og at Fed kan heve renten, sier leder for aksjehandel Thomas Garcia i Thornburg Investment Management Inc i Santa Fe til Bloomberg News.

Før tallene ble offentliggjort, var det i markedet priset inn en sannsynlighet på 32 prosent for at Federal Reserve setter opp renten 15. juni, skriver TDN Finans.

- Kanskje investorene nå innser at en renteheving på 25 basispunkter ikke er verdens undergang, sier Garcia.

Indeks skuffet

På den mer negative siden var Richmond Federal Reserve Banks-indeksen minus 1 poeng i mai, fra 14 måneden før, opplyser sentralbanken tirsdag.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News var det på forhånd ventet en indeks på 8 poeng.

Den regionale sentralbankens konjunkturindikator er et vektet snitt av indeksene for fabrikkforsendelser, nye ordre og sysselsetting.

 

Avviste bud

Ellers ble det tirsdag kjent at den amerikanske kjemigiganten Monsanto Co. avslår budet fra det tyske farmasiselskapet Bayer.

Budet var på 62 milliarder dollar (rundt 517 milliarder kroner) og oppkjøpet ville gjøre selskapet til verdens største i sin klasse.

Bakgrunnen for avslaget er at Monsanto ønsker en høyere pris, skriver Bloomberg News. På New York-børsen ender aksjen over 10 prosent tirsdag.

Slik ender nøkkelindeksene i USA tirsdag (klokken 22.10 norsk tid):

  • Dow Jones - opp 1,22 prosent til 17.706 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 2,00 prosent til 4.861 poeng.
  • S&P 500 - opp 1,37 prosent til 2.076 poeng.

Følg markedene på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Slik vil IMF hindre at Hellas' gjeld bare fortsetter å øke

Nordisk rulett dnPlus  (DN+)

Tror en «sort svane» fra Saudi-Arabia kan sende oljeprisen ned til 25 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.