Advokaten ble pågrepet onsdag formiddag, melder Varden.

- Vi gjennomfører en aksjon med bistand fra Økokrim i Rauland og Grenland, og pågrep en person i 11-tiden i dag. Mannen er i 40-årene, han er daglig leder i et selskap og er siktet for grov økonomisk utroskap mot selskapet i størrelsesorden ti millioner kroner, sier politiadvokat Gunstein Bjørgum i økoteamet i Sør-Øst politidistrikt til DN.

47-åringen er både advokat og sentral i et eiendomsutviklingsselskap i Skien, og satt onsdag ettermiddag i avhør hos politiet.

Grov økonomisk utroskap har en øvre strafferamme på seks års fengselsstraff.

Røk uklar

Den pågrepne advokaten nekter straffskyld, opplyser forsvarer Johan Henrik Frøstrup.

- Min klient sier at siktelsen er uriktig og basert på en påstand fra en tidligere forretningsforbindelse han har røket uklar med. Det synes som om anmelderen har hevnmotiv, og siktelsen går ut på at min klient har levert regninger for juridiske tjenester til et selskap han har eierinteresser i, kommenterer forsvarer Johan Henrik Frøstrup til DN.no.

- Påstanden er at disse tjenestene ikke har vært nødvendige eller funnet sted i det hele tatt. Dette benekter klienten min, og fakturaer og timelister vil vise at tjenestene er levert. Vi tror denne saken er en storm i et vannglass og at den blir henlagt straks etterforskningen er avsluttet, sier han.

 

Les også:

- Fullstendig uten rot i virkeligheten

Økokrim tapte ankesak mot Nord Senja Laks

Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.