Onsdag fortsatte amerikanske børser tirsdagens gode utvikling.

Oppmerksomheten til markedsaktørene er fremdeles rettet mot den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed). De følger nøye med på alle nye signaler knyttet til når sentralbankens rentekomite kan komme til å sette opp renten.

Samtidig er det mye som tyder på at investorene ikke lenger frykter at renten settes opp. De vil heller tolke dette som et sikkert tegn på at den amerikanske økonomien er på rett kjøl, skriver Bloomberg News.

Ser på økonomien

- Det at det går mot en renteøkning, oppfattes som et signal om at den amerikanske økonomien er sterk og at risiko knyttet til global økonomi faller. Dette legger et positivt grunnlag for bedriftenes inntjeningsvekst, skriver sjefstrateg Colin Cieszynski i CMC Markets i en e-post til Marketwatch.

Sjansen for at renten økes på juni-møtet anslås nå til 34 prosent, ifølge Marketwatch, som viser til en analyse fra CME Group.

Det er knyttet spenning til at sentralbanksjef Janet Yellen skal holde en tale på Harvard-universitetet førstkommende fredag.

Sterke boligtall

De siste dagene har det blant annet kommet sterke boligtall.

Tirsdag viste ny statistikk det største boligsalg-hoppet i USA på én måned på 24 år. Salget av nye eneboliger var opp 16,6 prosent i april, ifølge statistikk fra Det amerikanske handelsdepartementet.

Like før børsåpning onsdag kom det tall som viste at amerikanske boligpriser var opp 0,7 prosent i mars, sammenlignet med måneden før. På forhånd var det ventet en prisoppgang på 0,5 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg.

Ny årsbeste for oljeprisen

USA-børsene blir også løftet av utviklingen i oljeprisen.

Prisen på Nordsjøolje (Brent 1. posisjon) bikket onsdag kveld 49,90 dollar fatet, noe som er ny årstopp.

Etter å ha nærmet seg 50 dollar fatet samme morgen, falt prisen litt tilbake etter nye tall som viste oljelagrene i USA faller kraftig.

- Jeg antar at det er en del posisjonering før tallene. Da ser vi at prisene går i en annen retning enn det tallene skulle tilsi, sa oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets til DN før en innhenting fant sted.

Oljeprisen har steget fra bunnen i januar på 28 dollar fatet, men den har altså ikke vært over 50 dollar fatet i år.

Monsanto-oppgang

Ellers meldte den amerikanske kjemigiganten Monsanto tirsdag kveld at selskapet avviser budet fra Bayer.

Årsaken skal være at selskapet ønsker en høyere pris enn budet på 62 milliarder dollar (rundt 517 milliarder kroner). Nyheten blir godt mottatt i markedet.

Aksjen steg 2,15 prosent onsdag, etter å ha steget 3,10 prosent tirsdag.

Slik ender nøkkelindeksene i USA onsdag (22.05 norsk tid):

  • Dow Jones - opp 0,82 prosent til 17.851 poeng.
  • Nasdaq Composite - opp 0,70 prosent til 4.895 poeng.
  • S&P 500 - opp 0,70 prosent til 2.091 poeng.

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

- Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

Ronald og Donald dnPlus (DN+)

Meglerhus: Kronen er et toppvalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.