Analytikerne trekker frem at Seadrill gjør imponerende kostnadskutt i første kvartal.

Dette gjør sammen med høy oppetid at ebitda ble bedre enn konsensus hadde ventet, skriver DNB Markets, Société Générale og Pareto Securities i oppdateringer torsdag.

«Seadrill slapp nettopp imponerende resultater for første kvartal når det kommer til marginen», skriver Société Générale.

«Vi ville ha ventet en positiv kursreaksjon basert på dette, men en sterk oppgang i går kan forklare fallet i dag», heter det i DNB Markets' oppdatering. De trekker også frem at selskapet guider et bedre andre kvartal enn konsensus.

Meglerhusene fremhever videre at det ikke blir gitt noen ytterligere informasjon om selskapets refinansieringsplaner. DNB Markets mener selskapet trenger en injeksjon på én milliard dollar i ny kapital.

Både Pareto og DNB skriver at markedskommentarene var som ventet og at selskapet deler deres syn på et utfordrende marked fremover. Société Générale skriver at de har vanskelig for å se en rebalansering av riggmarkedet før i 2019 eller 2020.

Pareto Securities har ikke noen vurdering av Seadrill-aksjen for tiden, mens DNB Markets gjentar salgsanbefaling og kursmål på 10 kroner.

Les også:
Asia i dag: Alibaba under etterforskning  
Seadrill slo forventningene
Selger hytte til 21 mill. uten megler

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.