Oslo Børs sluttet litt opp torsdag.  Undervannsentreprenøren Subsea 7 falt markert.

- Noe salgspress

Torsdag morgen kunngjorde Siem Industries at det tilbyr en konvertibel obligasjon på med bytterett til Subsea 7-aksjer, med forfall i 2021.

Siem Industries tilbyr samtidig tilbakekjøp av en konvertibel obligasjon med forfall i 2019. Torsdag ettermiddag meldte Siem Industries at de hadde plassert et lån på 250 millioner euro, og at konverteringskursen utgjør en premie på 27,5 prosent fra dagens snittkurs.

- Dette kan føre til noe salgspress i Subsea 7-aksjen. Dette er imidlertid bare billig finansiering for Siem personlig og vil ikke påvirke antallet utestående aksjer i Subsea 7, skriver analytiker Morten Nystrøm i Nordea Markets i en oppdatering.

Nystrøm mener at aktører som tar instrumentet vil «shorte» Subsea 7-aksjen for å nøytralisere risikoen.

- Mest sannsynlig har de gjort det allerede, og da får man en slik reaksjon. Men dette gjør ingenting med estimatene. Det er ingen dramatikk i dette, heller ingen nye aksjer som skal utstedes, sier han til TDN Finans.

Subsea 7-aksjen sluttet ned 5,23 prosent på Oslo Børs, omsatt for 362 millioner kroner.

Seadrill overrasket

Riggselskapet Seadrill har levert bedre kvartalstall enn ventet torsdag. Analytikerne trekker frem at selskapet gjør imponerende kostnadskutt i første kvartal.

- Seadrill slapp nettopp imponerende resultater for første kvartal når det kommer til marginen, skriver Société Générale.

Seadrill-aksjen sluttet likevel ned 7,37 prosent på Oslo Børs.

- Vi ville ha ventet en positiv kursreaksjon basert på dette, men en sterk oppgang i går kan forklare fallet i dag, heter det i DNB Markets' oppdatering.

Meglerhuset trekker også frem at selskapet guider et bedre andre kvartal enn konsensus.

Meglerhusene fremhever videre at det ikke blir gitt noen ytterligere informasjon om selskapets refinansieringsplaner. DNB Markets mener selskapet trenger en injeksjon på én milliard dollar i ny kapital.

Oljeprisen over 50

Prisen på Nordsjøolje (Brent 1. posisjon) ble handlet for 49,88 dollar fatet torsdag ettermiddag, mot 49,12 dollar fatet da Oslo Børs stengte onsdag.

Handelsbanken Capital Markets peker på lavere oljelagre enn ventet, fallende oljeproduksjon i USA, samt tilbudssideforstyrrelser i Venezuela, Canada og Nigeria som viktige drivere for oppgangen.

- Det er imidlertid usikkert hvor mye mer oljeprisen vil stige, i og med at det er svært høye oljelagre verden over. I tillegg har flere amerikanske produsenter sagt at de vil øke sin produksjon dersom prisene holder seg over 50 dollar og lagrene fortsetter å minke, skriver meglerhuset i en oppdatering.

Statistisk sentralbyrå venter oljeinvesteringer på 153 milliarder i 2017. Sydbank er overrasket over at norske oljeselskap vil investere mindre enn ventet.

- Samlet sett peker undersøkelsen mot at Norges Bank høyst sannsynlig vil senke renten igjen. Vi forventer at det skjer på rentemøtet i september. Det kan bety at kronen vil forbli svak den kommende tiden, skriver Sydbank.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,42 prosent til 622,25 poeng, omsatt for 3,321 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Ny episode av DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
 

Les også:

Vil forsikre seg om at norsk lakseoppdrett er bærekraftig

Hva EU egentlig gjør dnPlus  (DN+)

  - Et kraftig negativt sjokk som har truffet økonomien (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.