Hydrogenselskapet Nel fortsatte ned, mens Fredriksen-rederiet Golden Ocean fikk en opptur.

Sterk kjøpsanbefaling.

Golden Ocean-aksjen steg kraftig fredag.

Swedbank har justert opp kursmålet fra 4 til 10 kroner fredag, og gått fra redusér-anbefaling til en sterk kjøpsanbefaling.

Aksjen steg 17,70 prosent fredag.

Seadrill-oppgang

Det ble også en god dag for det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill.

SEB skriver i en oppdatering at, sett bort fra torsdagens solide tall for første kvartal,betyr refinansieringsavtalen i Seadrill at risikoen er på nedsiden.

«Caset handler i stor grad om nettogjeld på over 400 millioner dollar pr rigg, mens fartøyverdiene daler. I rapporten for første kvartal ble det bekreftet at refinansiering er planlagt å gjennomføres innen årsslutt. Før dette er gjort, ser vi nedside i den nåværende aksjeprisen», heter det i en oppdatering fra DNB Markets.

Seadrill-aksjen sluttet opp 3,1 prosent på Oslo Børs.

Videre Nel-fall

Nel-aksjen falt videre på Oslo Børs. Analytiker Tord Aasen Augestad i Arctic Securities kjenner ikke til noe selskapsspesifikt som kan ha utløst dagens fall, men minner om at storaksjonær Øystein Stray Spetalen solgte seg ut tidligere denne uken.

Augestad har kjøpsanbefaling på Nel-aksjen, med kursmål 7 kroner. Han sier meglerhuset ikke planlegger å gjøre revideringer av verken kursmål eller anbefaling.

- Et aksjesalg har ikke noen innvirkning på fundamentalverdien av et selskap, sier Augestad til TDN Finans.

Nel-aksjen sluttet ned 7,8 prosent på Oslo Børs.

Oljeprisen falt

Prisen på Nordsjøolje (Brent 1. posisjon) handles fredag ettermiddag for 49,02 dollar per fat, mot 49,48 dollar per fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Commerzbank skriver i en oppdatering fredag at oppgangen for oljeprisen frem til torsdag ettermiddag var drevet av større fall i oljelagrene i USA enn ventet, og at produksjonen i landet falt videre.

Meglerhuset viser til at kanadiske produksjon er på vei opp igjen etter brannene den seneste tiden.

- I tillegg skal selskapene som driver de tilknyttede rørledningsanleggene for oljetransport sørover ha redusert prisene, skriver DNB Markets i en oppdatering.

Etter prisoppgangen er det imidlertid risiko for at produksjonen i USA ikke vil falle videre, ifølge Commerzbank.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,55 prosent til 618,82 poeng, omsatt for 2,638 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:

Les også:

Lover å rive "kinesiske murer" i Telenor  

Gikk på do, fikk inkassokrav dnPlus (DN+)

  125 dager etter at de startet, har de solgt 100 solcelleanlegg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.