Det asiatiske lavprisflyselskapet AirAsia har mottatt et bud på rundt én milliard dollar for leasing-selskapet sitt, ifølge Bloomberg News mandag.

AirAsias konsernsjef Tony Fernandes sier i et intervju på Bloomberg TV at budet på det heleide leasingselskapet, Asia Aviation Capital, skal diskuteres med styret.

- Vi mener det er en svært kraftig pengemaskin. På et eller annet tidspunkt vil vi selge oss ned i denne eiendelen. Det er enorm verdi her, sier Fernandes.

Reuters melder mandag dessuten at amerikanske CIT Group, et holding-selskap som blant annet tilbyr leasingtjenester, har invitert en rekke investorer til å by på flyleasingvirksomheten deres.

Det anslås at et salg av leasingenheten vil bringe inn mellom tre og fire milliarder dollar, og en rekke japanske og kinesiske selskaper og fond skal være aktuelle budgivere. Første budrunde ventes å være i juni, ifølge Reuters' kilder.

Norwegian Air Shuttle har tidligere indikert at de ikke vil beholde fullt eierskap i leasingvirksomheten på sikt, og at muligheter vurderes, inkludert børsnotering av virksomheten.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Thomas og Harald øker med millioner

- Slår ihjel følelsen om at ting begynner å akselerere

Asia i dag: Avlyser ny krise for verdensøkonomien

Se DNtv:

Djevelens sjefadvokat
Etterretningsoberst Steve Rotkoff skrev kritiske rapporter før invasjonen av Irak i 2003. I dag leder han en skole i US Army hvor offiserer lærer å bli djevelens advokat. Også næringslivet bør bruke metodene, mener han.
03:51
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.