Kapitalforvalter Arctic Fund Management opplyser at selskapet kjøper den uavhengige forvalteren Solsten as. Kjøpesummen er hemmelig og overføringen skjer rundt 10. august, bekrefter managing partner i Solsten  Thomas Øybø til DN.

– Frem til det er det full steam her, sier Øybø.

Med en forvaltningskapital på mellom 1,2 til 1,4 milliarder kroner har Solsten  levert god avkastning for sine kunder. Fra opprettelsen i juli 2012 frem til utgangen av mai har deres nordiske aksjefond levert en avkastning på 127 prosent.

Les også: Har tjent 62 mill. på Orkla dnPlus

De tre forvalterne Tore Mengshoel, Sindre Sørbye og Ole Dahl vil gå over til Arctics investeringsteam, mens de øvrige ni i Solsten må finne nye jobber.

– Arctic har en full struktur og får nå våre sterke forvaltere. Det er naturlig at ikke flere er med over, sier Øybø, som forklarer at flere interessenter har vært i dialog med Solstens eiere.

– Dette er en prosess som har gått over litt tid. I fondsbransjen er det snakk om å lage konstellasjoner som kan leve videre, sier Øybø, som mener løsningen er god for Solstens kunder.

Han bekrefter at det ble for dyrt å drive smått, selv om ambisjonen da forvalteren ble opprettet ikke var å selge selskapet.

– Vi må ta løpende gode valg. Kostnadene måtte ned. Nå går kostnadene betydelig ned, det er veldig bra. Man må ha skala og tilgang til kunder og distribusjon. Det er trangt å komme inn i de ulike distribusjonskanalene. Dette innebærer en videreføring av vår aktivitet, som er forvaltning. Den sterke historien og forvaltningen vil fortsette i Arctic.

– Er dette en god eller trist dag?

-I sum er det en god dag. Jeg vil ikke fokusere på det triste, sier Øybø, og forsikrer at de ansatte i selskapet ikke fikk sjokk i dag.

– Alle er stort sett partnere, så det har vært full åpenhet om prosessen.

 

Les også:

Børsen hentet seg noe inn

Forbrukerrådet med gigantsøksmål mot DNB  

DN-podkast: Finansredaksjonen

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.