Dof vil avholde en ekstraordinær generalforsamling onsdag 6. juli klokken 10:00 i forbindelse med selskapets foreslåtte refinansiering.

Selskapet foreslår blant annet at det gjennomføres en fortrinnsrettsemisjon med brutto emisjonsproveny på minimum 750 millioner kroner og maksimum 1.200 millioner med en tegningskurs på 1 krone pr aksje.

Dofs største aksjeeier, Møgster Offshore AS, har forpliktet seg til å tegne 750 millioner aksjer i fortrinnsrettsemisjonen.

I tillegg inkluderer refinansieringen endring i selskapets obligasjonslån, avdragsreduksjons på banklån og kostnadskutt.

I innkallelsen til generalforsamlingen går det frem at for å legge til rette for refinansieringen anser Dof-styret det som hensiktsmessig at pålydende på aksjene i selskapet reduseres fra 2,00 til 0,50 kroner.

Forutsatt at prospektet godkjennes av Finanstilsynet i tide, vil tegningsperioden i selskapets fortrinnsrettsemisjon løpe fra 11. juli 2016 til 25. juli 2016 klokken 16.30.

Tegningsrettene vil være omsettelige og notert på Oslo Børs i hele tegningsperioden. Overtegning og tegning uten tegningsretter vil være tillatt, opplyses det.

Videre vises det til at Dof-styret foreslår at selskapets tre obligasjonslån DOF09, DOF10 og DOF11, med totalt utstående pålydende beløp på 2.100 millioner, som et ledd i refinansieringen omgjøres til det nye ansvarlige subordinerte konvertible Obligasjonslånet med pålydende beløp på 1.032,5 millioner.

Obligasjonslånet vil ha fem års løpetid fra tidspunktet for denne generalforsamlingen, være rentefritt og vil ikke ha noen krav til finansielle nøkkeltall (covenants).

Dof-styret foreslår blant annet at långiverne i obligasjonslånet får en ubetinget rett til å konvertere utestående beløp til aksjer i selskapet ved at fordringen mot selskapet benyttes til motregning. Tegningskursen skal være 1 krone pr aksje med mindre den skal justeres for et punkt som omhandler utbytte. Her foreslås det at dersom Dof utbetaler utbytte, eller foretar andre utdelinger, skal obligasjonseierne motta tilsvarende betaling som om obligasjonslånet hadde vært konvertert til aksjer.

Videre vises det til at ettersom det konvertible obligasjonslånet ved konvertering av lånet vil representere en betydelig del av Dofs aksjekapital, og lånet etter sine betingelser skal konverteres til aksjer, er det naturlig at innehaverne av lånet representeres i selskapets styre i lånets løpetid.

Det er i forbindelse med etableringen av obligasjonslånet avtalt at Nordic Trustee, på vegne av obligasjonseierne, skal velge to av fem styremedlemmer i Dof så lenge utestående beløp under nevnte lån er minimum 500 millioner kroner, og ett av fem styremedlemmer i selskapet dersom utestående beløp er mellom 300 millioner og 500 millioner kroner.

Dersom det totale antallet styremedlemmer i selskapet økes skal antall medlemmer som kan velges av obligasjonseierne økes forholdsmessig. Et forslag til nytt styre vil offentliggjøres innen tidspunktet for den ekstraordinære generalforsamlingen gjennom Oslo Børs' informasjonssystemer, opplyses det.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.