Citi nedgraderer sin anbefaling på Handelsbanken etter brexit-resultat i Storbritannias folkeavstemning torsdag. Andre nordiske banker har begrenset direkteeksponering mot Storbritannia.

"Påvirkningen av brexit på inntjeningen vil være dempet", skriver Citi i en sektoroppdatering datert søndag 26. juni.

Meglerhuset viser til at nordiske banker vil bli indirekte påvirket som følge av høyere volatilitet i kapitalmarkedet, som vil gi høyere egenkapitalkostnad og potensielt økte fundingkostnader hvis kredittspreader går ut.

"Vi tror de nordiske bankene er mer defensive enn europeiske banker på grunn av deres relativt enkle virksomhetsmodell", skriver Citi.

Venter

Anbefalingen på Handelsbanken nedgraderes til salg som følge av at banken er mest eksponert blant de nordiske bankene. Citi foretrekker Danske Bank blant bankene i sektoren.

Citi venter et kursfall på om lag syv prosent for nordiske banker som følge av 50 basispunkter høyere egenkapitalkostnad.

I oppdateringen gjentas det en nøytral-anbefaling på DNB. Kursmålet nedjusteres til 100 kroner fra tidligere 105 kroner som følge av forventet økt egenkapitalkostnad.

- Har veldig god likviditet nå

DNB opplyste til TDN Finans fredag at de har ingen valutarisiko eller renteposisjoner i pund. DNB viste til at risikopåslagene i fundingmarkedet vil øke, men at de er i en veldig god likviditetsposisjon og ligger foran planen for langsiktig finansiering, noe som gjør at de kan avvente nye låneopptak til uroen legger seg igjen.

Mandag opplyser banken til TDN Finans at det er små endringer i risikopåslagene fra fredag.

- Vi har veldig god likviditet nå, og skal uansett ikke i markedet før lenge etter sommeren, sier DNBs konserndirektør for kommunikasjon, Thomas Midteide, til TDN Finans.

Les mer på DN.no:

Billigste pund på et år

Super-pt Frank-Idar tjener over en million i året  

Arbeidsgivere legger større vekt på karakterer enn tidligere  

Brexit kommer til å koste Europa dyrt. Norge slipper ikke unna: Storbank varsler kraftig nedtur dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.