Eni-kontrollerte Saipem har fått en ny kredittfasilitet på 554 millioner euro, omlag 5,1 milliarder kroner, for å finansiere kjøp av varer og tjenester fra Norge.

Kredittfasiliteten er støttet av Garantiinstituttet for Eksportkreditt (GIEK) og tilrettelagt av Citibank og Eksportkreditt Norge.

"Denne transaksjonen bekrefter det sterke forholdet mellom Saipem og det norske nettverket av ledende teknologileverandører som selskapet samarbeider med globalt. Det gir også Saipem en viktig diversifisering av selskapets finansiering", heter det i en melding.

Saipem kan benytte fasiliteten de neste 24 månedene og vil bestå av flere transjer.

Den første er på 200 millioner euro, som kan bli benyttet i juli til delvis tilbakebetaling av en kredittfasilitet på 1,6 milliarder euro inngått i desember 2015, opplyses det.

Den italienske kjempen er et datterselskap av oljeselskapet Eni, som blant annet står bak Goliat-plattformen i Barentshavet.

Saipem er et av verdens største oljeserviceselskaper og konkurrerer tett med Kristian Siem-dominerte Subsea 7 og franske Technip.

Eni eier 30,5 prosent av Saipem, mens et italiensk fond, Fondo Strategico Italiano S.p.A. eier 12,5 prosent, etterfulgt av Dodge & Cox (6,4) og People's bank of China (2).

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren: - Brexit øker virkelig usikkerheten om fremtidige oljeinvesteringer

Nå snur det: Høyeste industriaktivitet på fire år  

Fredriksens Seadrill vurderer flytting fra London: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Norwegian: Behandlingen av USA-tillatelse fortsetter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
- Vi trenger en modig visjon for hele dette landet. Ikke bare for de rike, men for hver og en av oss
Blir hun Storbritannias neste statsminister? Innenriksminister Theresa May har formelt erklært seg som kandidat til å etterfølge David Cameron som leder av De Konservative og statsminister i Storbritannia.
01:04
Publisert: