Tirsdag kveld opplyser Norske Skog at selskapet vil holde en ekstraordinær generalforsamling for sine 10. august. Der skal det blant annet velges et helt nytt styre.

Styreleder Jon-Aksel Torgersen i Norske Skog vil ved selskapets generalforsamling i august ikke stille til gjenvalg, kommer det frem i børsmeldingen.

Hele styret vil stille sine plasser til disposisjon for å sikre at det styret som skal lede Norske Skog fremover har full tillit fra aksjonærene, heter det i meldingen.

- Vi har ingen kommentarer til prosessen utover at valgkomiteen er godt i gang med sitt arbeid og at vi kommer med en innstiling til generalforsamlingen innen nødvendig tidsfrist, skriver valgkomiteens leder Olav Veum i en tekstmelding til DN.

Norske Skog havnet i en høylytt krangel med sin tidligere revisor EY, som mente at selskapet måtte skrive ned verdien på sine fabrikker. Resultatet ble at de to gikk hver til sitt, og at Norske Skog skulle finne en ny revisor.

Nå har selskapet valgt BDO til å overta som revisor, men kommer ikke unna å skrive ned verdiene.

I børsmeldingen torsdag kommer det frem at styret foreslår at BDO fortsatt velges som ny revisor.

For en uke siden meldte den kriserammede papirprodusenten at det som følge av merarbeid knyttet til krav fra BDO, blant annet om «vesentlige nedskrivninger», utsetter fremleggelsen av sin regnskapsrapport for andre kvartal, som opprinnelig var planlagt onsdag.

- Jeg skal ikke si at Norske Skog er friskmeldt, for det er en feil påstånd å komme med, men det er helt klart at meldingen vi sendte i dag er ganske sterk. Så du kan regne med at situasjonen er rimelig godt under kontroll, sa styreleder Torgersen til DN i forrige uke.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Tobias Hatløy (29) tok sluttpakke og dro på drømmeseilas rundt Atlanteren – betalt av norske oljepenger: Gjør drømmeseilas for norske oljepenger

Unngå sluttpakkefellene: Spar én million dnPlus  (DN+)

Skagen­fondenes kunder har tatt ut nær 56 milliarder kroner siden Skagen­-eierne varslet endringer for halvannet år siden: Kundeflukt i 20 måneder på rad dnPlus (DN+)

Øystein Stray Spetalens selskap får ikke solgt strandlinjeeiendommen på Bygdøy. Dermed kjøper investoren prakteiendommen selv og setter ny prisrekord: Betaler 190 mill. for Bygdøy-luksus dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.