Differential Brands Group kjøper det norske selskapet Swims. Kallosjgründerne får kontanter og 700,000 aksjer i Differential Brands som er notert på den amerikanske børsen NASDAQ.

- Vi gleder oss til å bli partnere med Differential Brands for å kunne dra nytte av deres ekspertise og infrastruktur, samt deres flerkanal distribusjonsstrategi for å øke Swims tilstedeværelse, sier daglig leder Alexander Eskeland i Swims i en pressemelding.

Startet med kalosjer

Johan Ringdal startet selskapet i 2005. Han fikk hjelp av en industridesigner, satset en million kroner og fikk produsert 700 kalosjer i Taiwan, hvor de fortsatt produseres. Sluttproduktet er alt annet enn tradisjonelt, og kan i tillegg til svart også fås i oransje og kamuflasjemønster.

Opprinnelig satset Swims på kalosjer, men nå strømmer pengene inn på sommersko som er utropt til "the biggest thing for men right now".

Ifjor omsatte selskapet for 90 millioner kroner og oppnådde et resultat før skatt på nærmere 9 millioner kroner.

Fortsetter ekspansjon

- Dette markerer det første oppkjøpet til Differential Brand, og vi er svært fornøyde med å tilføye Swims til porteføljen vår. Swims unike, globale fotavtrykk i kategorien vanntette skotøy og klær passer godt med strategien vår om å bygge en portefølje med komplementære, førsteklasses merker som kundene har et lidenskapelig forhold til, sier administrerende direktør Michael Buckley i Differential Brands i en pressemelding.

Han mener at Swims vil fortsette å vokse gjennom økt ekspansjon i USA og andre internasjonale markeder.

Differential Brands er en plattform som fokuserer på merkevarer innen klær, fottøy og tilbehørssektorene. Fra før har de merkene Hudson og Robert Graham i porteføljen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dansk politi: Se og Hør fikk «fortrolige opplysninger» om 135 kjendiser

Lundin varsler valutatap på 64 millioner dollar

Angela Eagle trekker seg som lederkandidat i Labour